10 moduri neașteptate de a-ți elibera corpul de toxine și de a radia de sănătate

Atâtea toxine și substanțe toxice cutreieră lumea în care trăim, făcându-ne vulnerabili la efectul lor. Există toxine chimice în alimente, aer și chiar în gadgeturile noastre preferate: pesticide, mercur și chiar uraniu sunt printre cele care contribuie la deteriorarea sănătății. Prin detoxifierea corpului nostru, putem preveni o serie de probleme de sănătate care pot începe cu expunerea la toxine.

Sponsored links

Noi am găsit 10 moduri care vă vor ajuta să vă dezintoxicați corpul și să fiți din nou sănătoși.

10. Folosiți cărbune activ.

10 Unexpected Ways To Free Your Body from Toxins and Shine With Health

Cărbunele activ este în esență lemn ars, resturi sau chiar coji de nucă de cocos. Substanța arsă nu are oxigen și devine foarte absorbantă. Poate elimina literalmente majoritatea toxinelor, metalelor grele și otrăvurilor din corpul tău. Se recomandă să luați o pastilă înainte de masă.

9. Bea multă apă.

10 Unexpected Ways To Free Your Body from Toxins and Shine With Health

Apa este o sursă naturală de „îndepărtare” a substanțelor rele – cu cât bei mai mult, cu atât toxinele vor ieși mai rapid din corp prin tractul urinar. Există o băutură excelentă pe bază de apă care vă poate ajuta să vă curățați corpul – pur și simplu adăugați 2 linguri de oțet organic de mere la patru litri de apă și agitați. Bea zilnic dimineața.

Sponsored links

8. Evitați zaharurile rafinate.

Zaharurile rafinate și îndulcitorii artificiali determină organismul să-și blocheze metabolismul natural și să acumuleze prea multă glucoză în sânge. Astfel, se creează un ciclu vicios de creștere în greutate, precum și șansa de a dezvolta diabet și boli de inimă. Trecerea la zahăr brun organic, sirop de arțar și alți îndulcitori sănătoși te va ajuta să-ți detoxifiezi organismul. Veți observa că organismul dvs. trebuie să scape de zahăr atunci când pofta de dulciuri începe să crească.

7. Mănâncă organic.

10 Unexpected Ways To Free Your Body from Toxins and Shine With Health

Legumele, fructele și carnea organice nu conțin toxine precum pesticide sau antibiotice. Mâncarea organică vă va îmbunătăți metabolismul și vă va ajuta sistemul digestiv să lucreze mai bine la eliminarea elementelor toxice inutile din corpul dumneavoastră. Mâncarea procesată nu va furniza niciodată atât de mulți nutrienți precum cea organică. Cultivați-vă propriile legume – plantați o grădină interioară sau cumpărați de la fermierii locali.

6. Eliminați toxinele din aer.

10 Unexpected Ways To Free Your Body from Toxins and Shine With Health

Toxinele și substanțele toxice pot pătrunde în casă prin ferestrele deschise. Așadar, purificarea aerului este o idee bună pentru a vă asigura că nu le respirați. Luați un purificator de aer și el va face treaba. Simpla ștergere a prafului de pe mobilier și curățarea podelei cu un mop umed din când în când va ajuta, de asemenea.

Sponsored links

5. În loc de cafeaua de dimineață, bea ceai verde.

10 Unexpected Ways To Free Your Body from Toxins and Shine With Health

Cafeaua, mai ales când nu este filtrată, conține cafestol, o moleculă diterpenoidă care poate crește nivelul colesterolului. Evitați acumularea colesterolului rău și treceți la consumul de ceai verde sau orice alte ceaiuri din plante.

4. Țineți post din când în când.

Mănâncăm și mâncăm, și apoi mai mâncăm puțin. Și cea mai mare parte din ceea ce ne atacă constă în alimente procesate și zaharuri rafinate. Postul pentru o zi sau două vă poate ajuta să vă curățați corpul de substanțe nocive, precum și să îl pregătiți pentru o dietă mai sănătoasă, scăzând pofta de mâncare.

3. Mergeți la saună sau faceți mișcare.

10 Unexpected Ways To Free Your Body from Toxins and Shine With Health

Transpirația este un mod natural de a curăța corpul de toxine. Cu cât transpiri mai mult, cu atât devii mai curat în interior. Mergeți la o saună și transpirați. Cu toate acestea, consultați medicul înainte de a merge, deoarece expunerea la temperaturi ridicate nu este recomandată pentru unele persoane cu probleme de sănătate.

Sponsored links

Un alt mod de a transpira este, desigur, prin exerciții fizice. Alege ceea ce ți se potrivește cel mai mult și urmează acel
tip de exercițiu. Nu uitați să faceți duș ulterior pentru a vă curăța pielea de toată transpirația!

2. Faceți din probiotice sau din alimentele cu probiotice hrana dvs. preferată.

10 Unexpected Ways To Free Your Body from Toxins and Shine With Health

Sistemul digestiv și cât de bine funcționează este cheia pentru o bună curățare a corpului. Pentru a facilita o mai bună funcționare a stomacului și a intestinelor, luați probiotice ca suplimente sau mâncați alimente probiotice. Unul dintre cele mai bune alimente bogate în probiotice este kefirul sau iaurtul simplu. Asigurați-vă că îl consumați cel puțin o dată pe zi, iar sistemul digestiv vă va mulțumi.

1. Aflați cum să faceți smoothie-uri de detoxifiere.

Schimbarea obiceiurilor alimentare poate fi foarte eficientă pentru a vă dezintoxica corpul. Consumul de multe fibre dietetice crude vă poate ajuta să vă îmbunătățiți digestia și, prin urmare, vă puteți ajuta să vă curățați sistemul natural. Faceți smoothie-uri cu fructe și legume sau alimente probiotice precum kefir sau iaurt. Puteți să vă jucați cu ingredientele atât timp cât vă asigurați că rămân crude (și, bineînțeles, spălați-le înainte de consum).

Bonus: detoxifiere ion-apă

Detoxifierea ion-apă este un alt mod de a scăpa corpul de toxine. Saloanele de înfrumusețare au această opțiune după o pedichiură. De asemenea, puteți cumpăra acest gadget online și îl puteți folosi acasă.

V-am arătat 11 modalități prin care vă puteți curăța corpul de toxine. Care este metoda ta preferată de detoxifiere și cât de des o faci? Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Sponsored links