10 mistere ale unor lucrări celebre despre care 90% dintre oameni nu știu

Există anumite opere de artă și arhitectură care sunt renumite în întreaga lume. Dar dacă studiați istoria unora dintre ele puțin mai atent, veți descoperi că multe dintre ele conțin o mulțime de mistere.

Sponsored links

Noi am decis să facem o listă cu unele dintre cele mai interesante. Am fost uimiți de ceea ce am aflat.

Apartamentul de la ultimul etaj al Turnului Eiffel

10 Mysteries of Famous Icons That 90% of People Don’t Know AboutGustave Eiffel, omul care a proiectat cel mai faimos monument din Franța, și-a construit și amenajat un apartament la ultimul etaj. El îl folosea adesea pentru a se odihni și a primi oaspeți. Odată, a avut o lungă conversație acolo cu Thomas Edison. Apartamentul conține o bucătărie, o baie, două dormitoare și un living și, desigur, are vederi spectaculoase. Astăzi servește ca muzeu, completat cu lucrări de ceară ale lui Eiffel și Edison.

Lanțul rupt la picioarele Statuii Libertății

10 Mysteries of Famous Icons That 90% of People Don’t Know AboutStatuia Libertății a fost oferită Statelor Unite ale Americii de către Franța în cinstea a 100 de ani de la Revoluția Americană. Simbolizează libertatea, democrația și abrogarea sclaviei. Din acest motiv, un lanț rupt se află la picioarele statuii – ceva adesea trecut cu vederea de mii de turiști care merg să o vadă.

Sponsored links

Mona Lisa din Isleworth

10 Mysteries of Famous Icons That 90% of People Don’t Know AboutEste un fapt binecunoscut că mulți artiști au reprodus celebra pictură Mona Lisa. Dar se crede că există un alt portret pictat chiar de da Vinci, iar acesta nu este o copie. Interesant este că a doua versiune este pictată dintr-o perspectivă ușor diferită. Este posibil să fi fost realizat de un alt artist, sau poate de mai mulți artiști. Conform experților, totuși, este mult mai probabil ca aceasta să fie pur și simplu o versiune anterioară a capodoperei lui da Vinci.

Matterhorn de la Disneyland

10 Mysteries of Famous Icons That 90% of People Don’t Know AboutRoller coaster-ul din Disneyland, modelat și numit după un munte din Alpi, la granița cu Elveția și Italia, este primul roller coaster cu o piesă tubulară din oțel. În interiorul vârfului există o mică structură sub formă de mansardă, utilizată ca zonă de așteptare și pauză pentru alpiniști: un cerc de baschet, complet cu panou și plasă, care a fost atașat la o scară de lemn. Alpiniștii și membrii distribuției au folosit terenul de baschet și zona de organizare pentru a se pregăti pentru urcările programate sau pentru a trece timpul când era vreme rea.

Aspectul original al Sfinxului

Sponsored links

10 Mysteries of Famous Icons That 90% of People Don’t Know About

10 Mysteries of Famous Icons That 90% of People Don’t Know About

Marele Sfinx din Giza este cea mai veche statuie din lume. Inițial, a fost decorat cu vopsea strălucitoare, dintre care doar câteva urme au mai rămas până astăzi în spatele uneia dintre urechi. Avea și un nas și o barbă ceremonială. Rămășițele acestora pot fi văzute în muzeele britanice și egiptene. Unii experți cred că Sfinxul ar fi putut inițial să aibă capul unui leu sau al unui câine, iar fața umană a fost cioplită peste aceasta mult mai târziu. Acest lucru ar explica diferența mare dintre proporțiile corpului gigantic și capul mic.

Crearea Turnului înclinat din Pisa

10 Mysteries of Famous Icons That 90% of People Don’t Know About

Sponsored links

Celebrul turn conține multe secrete. Toată lumea știe despre înclinația sa, dar nimeni nu știe cine a construit de fapt clopotnița pentru catedrala din Pisa. Unul dintre motivele acestui mister este faptul că a fost construit pe parcursul a aproape 200 de ani. Istoricii sunt obișnuiți să presupună că planul de construcție a fost dezvoltat de Bonanno Pizano, dar un candidat mai probabil a fost Diotisalvi, care a proiectat baptisteriul situat lângă turn, care este construit în același stil.

Danae, una dintre cele mai frumoase picturi ale lui Rembrandt

10 Mysteries of Famous Icons That 90% of People Don’t Know About

Rembrandt a început să picteze Danaë la doi ani după căsătoria sa cu Saskia van Uylenburgh. Artistul și-a înfățișat soția în multe dintre picturile sale și a rămas mult timp un mister de ce asemănarea cu Saskia nu era atât de clară în această imagine ca în celelalte lucrări ale sale din anii 1630. Mai mult, stilul acestui tablou special a fost mai aproape de multe dintre lucrările sale ulterioare. Abia recent s-au găsit explicații pentru acest mister. Când este examinată folosind raze X, similitudinea figurii din tablou cu soția lui Rembrandt este mult mai clară. Se pare că pictura a fost refăcută după moartea soției sale, într-un moment în care era îndrăgostit de o altă femeie, Geertje Dircx. Trăsăturile faciale ale lui Danaë au fost schimbate în așa fel încât au combinat ambele trăsături ale iubitelor sale.

Numele celei mai renumite atracții turistice din Marea Britanie

10 Mysteries of Famous Icons That 90% of People Don’t Know AboutStrict vorbind, „Big Ben” nu se referă la întregul turn britanic, ci doar la clopotul mare din interior. Până în septembrie 2012, denumirea oficială a structurii a fost „Clopotnița Palatului Westminster”. Acum numele său oficial este „Turnul Elisabeta”. În prezent, nimeni nu știe cu siguranță în cinstea cui a fost denumit Big Ben. O teorie spune că a fost porecla unui om puternic care a gestionat turnătoria de clopote acolo unde a fost făcut. O altă teorie sugerează că a fost numit după Benjamin Count, un campion la box la categoria grea.

Culoarea podului Golden Gate

10 Mysteries of Famous Icons That 90% of People Don’t Know About

Podul Golden Gate este unul dintre cele mai fotografiate obiective turistice din lume. A durat mult pânăMarina Statelor Unite a fost de acord cu construirea sa. Când a fost obținută în sfârșit permisiunea, Marina a vrut să fie vopsită în dungi negre și galbene, astfel încât să fie vizibil în ceață. În cele din urmă, arhitectul podului, Irving Morrow, a convins Marina să-l picteze într-o culoare portocalie închisă. Acest lucru nu numai că i-a asigurat vizibiltatea în toate condițiile meteorologice, ci i-a conferit și un aspect atractiv.

Sponsored links

Cerul din tabloul Țipătul

10 Mysteries of Famous Icons That 90% of People Don’t Know AboutNumele inițial al picturii legendare de Edvard Munch a fost The Scream of Nature. Artistul a scris în jurnalul său:

„Mă plimbam cu doi prieteni la apus de soare. Brusc cerul a devenit roșu ca sângele; m-am oprit, simțindu-mă epuizat și sprijinindu-mă de un gard, am văzut limbi de foc și sânge se întindeau pe fiordul albastru. Prietenii mei au continuat să se plimbe, în timp ce eu am rămas în urmă, tremurând de spaimă. Atunci am auzit țipătul enorm, infinit al naturii…”

În 2003, un grup de astronomi a expus teoria conform căreia culoarea stacojie strălucitoare a cerului, care a uimit atât de mult artistul, a fost cauzată de erupția vulcanului Krakatoa în 1883. O cantitate imensă de praf vulcanic a fost aruncată în atmosferă, datorită căreia apusuri de soare extrem de roșiatice-strălucitoare au fost observate în întreaga lume în următorii câțiva ani.

Sponsored links