10 minuni care se întâmplă când ai o atitudine pozitivă

Ești genul de persoană care vede jumătatea plină a paharului, sau jumătatea goală? Cercetătorii cred că o atitudine pozitivă are enorm de multe beneficii fizice și emoționale.

Sponsored links

A avea o atitudine pozitivă, nu înseamnă neapărat a nu vă simți niciodată dezamăgiți sau a nu avea emoții negative, dar conform studiilor, pozitivitatea vă face să ieșiți mai repede din stările negative și vă va ajuta să găsiți mai repede echilibrul.

Ce minuni se întâmplă atunci când aveți o atitudine pozitivă?

Cercetătorii au descoperit că există multe avantaje în a avea o atitudine pozitivă. Iată câteva lucruri care se întâmplă atunci când ești pozitiv.

1- Ești deschis la noi idei

Când sunteți o persoană pozitivă, sunteți dispus să vă extindeți gândirea și să aveți noi idei. Aveți o curiozitate naturală combinată cu dorința de a învăța noi modalități de a face lucrurile. Această atitudine vă poate ajuta să vedeți oportunități și să încercați lucruri noi. Toți oamenii faimoși au avut o mentalitate pozitivă, determinându-i să fie curioși să găsească răspunsuri la probleme.

Printre persoanele celebre care au avut o atitudine pozitivă sunt:

Sponsored links

Walt Disney
Marie Curie
Leonardo DiVinci
Albert Einstein
Steve Jobs

2 – Ai mereu o stare de bine

A avea o atitudine pozitivă îți influențează creierul, eliberând ceea ce cercetătorii numesc senzație de „recompensă” în creier. Emoțiile pozitive vă influențează sentimentul de stare de bine prin eliberarea hormonilor care vă fac să vă simțiți mai fericiți. Emoțiile negative fac contrariul, determinându-vă să vă simțiți dezechilibrat emoțional.

3 – Ai multă putere

Oamenii care au o atitudine pozitivă optimistă, pot ieși mai repede din situațiile negative, spun cercetătorii. Sunt rezistenți și nu se prăbușesc la primul semn de greutate. Veți vedea această atitudine pozitivă la mulți antreprenori și inventatori care, în ciuda multor obstacole și-au urmărit visele. Nu au fost descurajați de critici sau obstacole. Când ai o atitudine pozitivă, ai șanse mai mari să îți atingi obiectivele în viață.

 

4 – Ai recunoștință

Un alt beneficiu al pozitivității este capacitatea de a păstra mai mult timp emoțiile pozitive, determinându-vă să vă simțiți mai fericiți și recunoscători. A fi recunoscător duce la o sănătate emoțională mai bună. Oamenii care sunt recunoscători sunt:

  • Mai puțin predispuși la invidie
  • Au mai multă stimă de sine
  • Mai mulțumiți de viața lor
  • Mai puțin predispuși la depresie
  • Au relații mai fericite
  • Aveți mai mult sprijin social

5 – Ai un scop în viață

O atitudine pozitivă îți oferă mai mult sens și un scop în viața ta. Vă ajută să vă concentrați asupra a ceea ce este important pentru dvs. Un studiu a constatat că a avea un scop în viață poate reduce cu mult riscul de mortalitate. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au avut un scop în viață, au trăit cu până la 14 ani mai mult. Atunci când ai o atitudine pozitivă, te conduce către un scop care îți oferă un sentiment de satisfacție în ceea ce faci. Scopul tău în viață este de obicei modelat de ceea ce este important pentru tine sau de lucrurile în care crezi și pe care le prețuiești în viață.

Sponsored links

6 – Ești mai sănătos

A fi pozitiv înseamnă a avea o sănătate mai bună. Beneficiile unei atitudini pozitive pentru sănătate sunt multiple. Unele dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate includ:

Tensiune reglată
Risc mai mic de a dezvolta boli de inimă
Menținerea unei greutăți mai sănătoase
Niveluri mai stabile de zahăr în sânge
Viață mai lungă
Cercetătorii consideră că a avea o atitudine pozitivă te poate ajuta să faci alegeri mai bune în ceea ce privește sănătatea.

7 – Ești mai puțin stresat

Când aveți emoții negative, acestea activează o parte a creierului care provoacă frică și anxietate. Dar atunci când începi să gândești pozitiv, ții stresul la distanță, iar asta te ajută să te simți mai fericit și mai puțin anxios.

8 – Ai multă speranță

Dacă te lupți cu negativitatea, probabil te gândești la tot ceea ce simți că nu este în regulă în viața ta și în relația cu cei din jurul tău. S-ar putea să te simți fără speranță și îngrijorat când te gândești la viitor. A fi pozitiv îți afectează capacitatea de a privi partea frumoasă a vieții. Dacă te simți plin de speranță și pozitiv, ești mai motivat să te implici. Nu vă veți face griji cu privire la „ce va fi” în viață.

9 – Ai o minte activă

Când aveți o perspectivă pozitivă asupra vieții, sunteți mai deschiși la informații noi. Vă veți bucura să învățați și să încercați lucruri noi, fără să vă faceți griji cu privire la eșec. Pozitivitatea vă oferă posibilitatea de a încerca lucruri grele și vă provocați intelectual. Ești curios mereu și te străduiești să înveți lucruri noi. Într-un studiu, studenții care au avut o atitudine pozitivă au experimentat emoții mai pozitive atunci când li s-a dat o provocare decât studenții care au avut o mentalitate negativă.

Sponsored links

10 – Dezvolți relații sănătoase

Emoțiile pozitive te ajută să construiești relații mai sănătoase cu alte persoane. Chiar și în momentele în care oamenii nu sunt de acord cu tine, pozitivitatea îți dezvoltă o duritate fiziologică care ajută să răspunzi bine la aceste momente negative. Nu te vei mai simți rău când alții nu vor fi de acord cu tine. Oamenii pozitivi folosesc umorul, relaxarea și creativitatea împreună cu atitudinile lor pozitive pentru a ajuta la calmarea dezacordului. Acest lucru te face un partener, un prieten și un membru al familiei  pe cae oricine și-l dorește prin preajmă.

Cum dezvoltați o atitudine pozitivă?

O atitudine pozitivă trebuie cultivată. Când cultivați legume, plantați semințele într-un sol bun, adăugați apă și puneți semințele la soare. Încep să crească, din ce în ce mai mari în fiecare zi. Pozitivitatea este la fel ca o sămânță. Este nevoie de un efort constant pentru a alege să fii pozitiv și, în timp, vei vedea că vei trata fiecare întâmplare într-un mod mai pozitiv.

Iată câteva modalități de a-ți dezvolta atitudinea pozitivă și de a experimenta acele minuni împărtășite mai sus.

NU CREDE TOT CE ÎȚI SPUNE MINTEA:

Este ușor să-ți începi ziua spunându-ți că vei da greș. Mintea este cel mai mare dușman al tău uneori. Nu te asculta atunci când ai gânduri negative. Alegeți să vedeți fiecare nouă zi ca pe o oportunitate pentru învățare și creștere. Poate că nu ești bun la toate, și asta este în regulă, cel puțin încerci să faci tot posibilul și asta e suficient.

AJUTĂ ALTE PERSOANE:
A ajuta pe alții este o modalitate excelentă de a crește pozitivitatea în viața ta. Pe măsură ce investiți în alții, dobândiți un sentiment de împlinire și vă simțiți mai fericiți. Vă lărgiți orizonturile și învățați despre alți oameni. Atunci când îi ajuți pe alții îți golești mintea de gândurile negative.

BUCURĂ-TE DE MICILE LUCRURI DIN VIAȚA TA:
Găsiți modalități de a vă bucura de lucrurile mici din viață, cum ar fi apusul soarelui, râsul copiilor care se joacă, o adiere răcoroasă, chiar și înghețul care vă acoperă curtea din spate dimineața. Practicați atenția utilizând simțurile mirosului, atingerii, vederii și auzului pentru a vă dezvolta satisfacția față de lumea din jur.

ASUMĂ-ȚI RESPONSABILITATEA PENTRU ACȚIUNILE, SENTIMENTELE ȘI GÂNDURILE TALE:
Nimeni nu te face să te simți într-un anumit fel, este alegerea ta să ai sentimente negative. Dacă există zone din viața ta în care trebuie să crești și să te schimbi, depune efortul de a găsi modalități pentru a face acest lucru. A face acest pas înainte vă poate ajuta să aveți o atitudine mai pozitivă.

NU TE TEME DE SCHIMBARE:
Viața se schimbă în mod constant. Unele schimbări nu sunt majore, dar altele te pot face să te simți anxios. Îmbrățișează schimbările din viața ta. Ieșirea din zona ta de confort te poate ajuta să devii mai pozitiv în ceea ce privește viața.

Sponsored links

NU TE COMPARA CU ALȚII:
Astăzi, este greu să nu te compari cu alte persoane. Site-urile de socializare, televiziunea și filmele descriu oameni cu aspect perfect în case superbe cu copii fericiți și un partener iubitor. S-ar putea să te uiți în jurul casei tale, la copii și la partener, și vei putea simți că viașa te-a uitat și nu ți-a oferit deloc ce meitai. S-ar putea să realizezi că erai mulțumit și fericit cu viața ta până când ai început să te compari cu altcineva. Dintr-o dată te simți total nemulțumit de tot ceea ce te înconjoară. Nu-ți permite să cazi în capcana comparației. Este o pantă alunecoasă spre negativitate și nefericire.

GĂSEȘTE ALȚI OAMENI POZITIVI:
Căutați alți oameni pozitivi pe care să îi aveți alături. Este util să ai în jur și alți oameni care se străduiesc să fie mai pozitivi. Ei vă pot ajuta în călătoria dvs. spre cultivarea pozitivității.

GĂSEȘTE UMOR ÎN SITUAȚII DIFICILE:
Începeți să căutați umor în situațiile de viață care ar putea să vă doboare în mod normal. Râsul îți eliberează endorfine în creier, făcându-te să te simți mai fericit. Citiți o carte amuzantă sau urmăriți o emisiune amuzantă de televiziune, ascultați podcast-uri amuzante care vă fac să râdeți cu voce tare. A privi viața cu umor îți stimulează starea de spirit, făcându-te să te simți mai fericit.

NU TE JUDECA PREA ASPRU:
Toată lumea face greșeli și are zile grele. Nu vă judecați prea aspru când lucrurile nu merg așa cum v-ați propus.  Faceți un pas înapoi și evaluați situația într-o lumină pozitivă. Dacă trebuie să faceți ceva pentru a remedia problema, faceți-o, dacă nu, treceți peste.

Sponsored links