10 lucruri uimitoare despre armata de teracotă

Armata de teracotă este considerată una dintre cele mai mari descoperiri ale secolului XX și este renumită în întreaga lume. Dar știți cine a construit-o și cât a durat să o termine? Aici am enumerat un top 10 fapte uimitoare pe care trebuie să le știți înainte de a vizita acest Patrimoniu Mondial UNESCO.

Sponsored links

1. Este una dintre descoperirile arheologice de vârf ale secolului XX.

Armata de teracotă face parte din cel mai mare complex de morminte imperiale antice din lume, mausoleul Qin Shi Huang. Aproximativ 8.000 de statui de dimensiuni diferite au fost descoperite. Este cea mai mare descoperire de acest fel.

Statuile au intre 175–190 cm înălțime. Fiecare diferă prin gesturi și expresii faciale, unele chiar cu afișarea culorilor. Asta dezvăluie multe despre tehnologie, artele, cultura și armata Imperiului Qin.

2. Este descrisă ca „A opta minune a lumii”.

În septembrie 1987, armata de teracotă a fost considerată a opta minune a lumii de către fostul președinte francez Jacques Chirac.

Sponsored links

El a spus: „S-au făcut șapte minuni în lume, iar descoperirea armatei de teracotă, putem spune, este a opta minune a lumii. Nimeni care nu a văzut piramidele nu poate pretinde că a vizitat Egiptul, iar acum putem spune că nimeni care nu a văzut aceste figuri de teracotă nu poate pretinde că a vizitat China. ”

3. Au fost construite cu peste 2.200 de ani in urmă

Armata de teracotă a fost creată de primul împărat al Chinei, Qin Shi Huang , care a început construcția armatei în 246 î. Hr., După ce el (atunci în vârstă de 13 ani) a urcat pe tron. A fost o armată pentru viața de apoi a împăratului Qin. Se credea că obiectele precum statuile pot fi animate în viața de apoi.

Mii de ani mai târziu, soldații sunt încă în picioare și prezintă un nivel extraordinar de măiestrie și artă de acum 2.200 de ani.

4. Muzeul armatei de teracotă este format în principal de trei gropi.

Sponsored links

În prezent, muzeul constă în principal din trei gropi și o sală de expoziții: Vault One, Vault Two, Vault Three și Sala de Expoziții a Carourilor de Bronz.

Sponsored links

5. Nu este vorba doar de soldați.

De la descoperirea armatei de teracotă, au fost descoperiți peste 8.000 de soldați, 130 de căruțe și 670 de cai.

Muzicieni de teracotă, acrobați și concubine au fost, de asemenea, găsite în gropile recente, precum și unele păsări, cum ar fi păsări de apă, precum rațele. Se crede că împăratul Qin dorea exact aceleași servicii și tratament pentru viața sa de apoi.

Sponsored links

6. Peste 700.000 de muncitori au avut nevoie de aproximativ 40 de ani pentru a finaliza statuile.

The Terracotta Army of Xi'an | Where is Yvette?

Sponsored links

Construcția războinicilor de teracotă a început în 246 î.Hr., când Qin Shi Huang și-a asumat tronul de stat Qin și s-a încheiat în 206 î.Hr., la 4 ani de la moartea lui Qin, când a început dinastia Han.
Peste 700.000 de muncitori au lucrat în permanență timp de aproximativ 40 de ani pentru a finaliza complexul de armate și morminte de teracotă.

Sponsored links

7. A fost descoperit de fermierii locali.

When Was the Terracotta Army Found?

Armata de teracotă a rămas neatinsă în subteran mai mult de 2.200 de ani și a fost descoperită din întâmplare de fermierii locali în timp ce săpau un puț în 1974 în Xi’an.

Această descoperire i-a determinat pe arheologii chinezi să investigheze, dezvăluind cel mai mare sit arheologic din China.

Sponsored links

8. Uimitor, nu există două figuri la fel.

Zhao Kangmin, the Archaeologist Who Pieced Together China's ...

Aruncați o privire atentă asupra armatei de teracotă. Dacă numărul uriaș de războinici din teracotă nu vă surprinde, ar trebui să le priviți cu atenție. Veți fi uimiți de măiestria delicată și veți fi surprinși să aflați că nu sunt două figuri exact la fel.

Fiecare războinic are trăsături faciale unice. Infanteria, arcașii, generalii și cavaleria au diferite expresii, îmbrăcăminte și coafuri.

Sponsored links

9. Există mai multe figuri de teracotă!

A member of an archaeology team unearths a terracotta warrior at ...

Excavarea figurilor de teracotă este în desfășurare.

Sponsored links

În prezent, există patru gropi în total, iar in trei dintre ele au fost descoperite figuri de teracotă. Dar niciodată să nu credeți că aceasta este toată întinderea site-ului.

Armata este doar o parte dintr-o garnizoană din mausoleul Qin Shi Huang, care acoperă aproape 56 de kilometri pătrați. Cea mai mare parte a acesteia rămâne nedescoperită. Excavarea și restaurarea figurilor de teracotă este în desfășurare. Mai multe figuri de teracotă sunt pe punctul de a fi dezgropate.

10. Peste 5 milioane de turiști vizitează anual site-ul.

File:Terracotta Army (25).JPG - 维基百科,自由的百科全书

Armata de teracotă este întotdeauna aglomerată de vizitatori. Armata de teracotă este un site de renume mondial și mereu aglomerată cu un număr mare de vizitatori, în special în weekend și în perioada sărbătorilor publice chineze.

Sponsored links