10 Lucruri pe care trebuie să le știi atunci când simți că viața ta s-a terminat, când te simți trist, disperat, lipsit de speranță, la căpătul puterilor

Ai experimentat vreodată unul dintre acele momente de criză în viață când îți spui: „Viața mea s-a terminat”?

Sponsored links

Te simți neputincios și fără speranță, ca și cum lumea ar fi împotriva ta și te întrebi ce ai făcut pentru a merita asta.

Cred că prima dată când m-am simțit așa a fost când aveam 16 ani și prima mea dragoste m-a părăsit pentru altcineva. Peste 40 de ani mai târziu, pot vedea că ceea ce am trăit atunci a fost destul de minor în comparație cu multele provocări ale vieții pe care le-am avut de atunci, dar la acel moment, a simțit sfârșitul lumii.

Fie că este atunci când prima ta iubire te lasă pentru altcineva, fie că este un punct de criză mult mai profund, cum ar fi moartea unei persoane dragi sau copiii tăi care pleacă de acasă, uneori poți simți că nu mai este nimic pentru care să trăiești.

Cu siguranță, pierderea unui loc de muncă de vis sau a unei afaceri pentru care ai lucrat toată viața te poate face să te simți devastat. Și știu că sunt mulți oameni care trec prin această experiență chiar acum în timpul acestei perioade critice globale.

Sponsored links

Există totuși vești bune

De multe ori, în astfel de momente începem să reevaluăm cine suntem, ce este important pentru noi și ce ne dorim cu adevărat. Evoluăm și devenim mai puternici, mai rezistenți și mai hotărâți decât înainte. Viața capătă adesea un nou sens și găsim o altă direcție pe care o urmăm mai bine.

Cu toate acestea, aceste gândiri și reflecții tind să aibă loc după șocul inițial și este ușor să rămâneți blocat în acele sentimente negative și triste. Fără conștientizare, acest lucru poate continua pentru o perioadă lungă de timp după eveniment.

De-a lungul anilor, am adunat o trusă de instrumente cu perspective pe care le scot în momentele în care simt că nu mai pot. M-a ajutat să trec de la sentimentele de disperare, la sentimente de speranță că lucrurile vor merge în bine.

Dacă aveți unul din acele momente în care simțiți că „viața mea s-a terminat”, atunci consultați setul meu de mementouri pentru a vă ajuta să treceți peste fiecare zi. S-ar putea să găsești și tu ceva care să te ajute.

Sponsored links

1. Totul în viață trece în cele din urmă

Uneori, când suntem blocați în acele momente, uităm că totul trece în cele din urmă, chiar și lucrurile mai dificile. Nimic nu este vreodată staționar pentru că viața este în flux constant.

Gândiți-vă o clipă la anotimpuri; nu stagnează niciodată. Amintiți-văcum primele flori de primăvară evoluează în fructe în tr-un timp destul de scurt. Acest lucru se datorează faptului că totul progresează mereu. Aceasta înseamnă că ceea ce trăiești acum, chiar și emoțiile tale, se vor schimba în timp.

2. Există bine în viața ta

Acele momente în care simțim că viața s-a terminat se întâmplă pentru că ne gândim prea mult la lucrurile pe care nu le dorim. Pe măsură ce ne acordăm mai multă atenție obstacolelor din viață, putem simți un sentiment de pierdere și deznădejde.

Când facem un efort să observăm binele, ne ajută să ne simțim mai bine. Începem să observăm mai des binecuvântările noastre. Pe măsură ce continuăm să facem acest lucru, ne ridică starea emoțională și frecvența energetică. Acest lucru permite schimbările pe care vrem să le manifestăm.

Sponsored links

3. Natura oferă pace

Există un motiv pentru care ne simțim mai în pace în natură și asta pentru că energia este pură și de înaltă frecvență. Această practică terapeutică a fost numită scăldat în pădure.

Când petrecem în mod regulat timp în natură și ne permitem să fim pe deplin prezenți cu mediul înconjurător, ne crește frecvența energetică.

Se spune că scăldarea în pădure are numeroase beneficii pentru sănătate. Unele dintre acestea sunt că ne ajută să eliberăm stresul, anxietatea și depresia. Are efecte vindecătoare, plus că ne ridică energia la vibrația manifestării.
Aceasta înseamnă că nu numai că te vei simți mult mai bine, dar vei crea și o experiență diferită.

Sponsored links

4. Ești scriitorul poveștii tale de viață

A-ți spune că viața ta s-a terminat aduce cu sine sentimente de neajutorare pentru că nu cauți lucrurile pe care le poți schimba.

Fiecare suntem scriitorul propriei povești de viață, chiar și atunci când se întâmplă lucruri asupra cărora nu avem control, pentru că întotdeauna avem control asupra modului în care reacționăm.

S-ar putea să nu poți schimba ceea ce s-a întâmplat, dar îți poți schimba povestea din acest punct încolo. Este important să-ți recunoști sentimentele în orice situație, dar nu face din asta povestea ta.

Sponsored links

Decide ce vrei și concentrează-te pe scrierea următorului tău capitol.

5. Un diamant se formează prin presiune intensă

Știu că aceasta este o metaforă mult citată, dar este folosită mult pentru că este adevărată. Este același proces atunci când o floare începe ca un bulb. Se luptă să iasă la suprafață, prin straturi de sol pentru a produce în cele din urmă cea mai spectaculoasă înflorire.

Cu cât simțiți mai multă presiune în acest moment, cu atât este mai mare frumusețea pe care o veți obține. Gândește-te la tine ca la un diamant. Să știi că intensitatea pe care o simți este un indiciu al strălucirii vieții viitoare.

Sponsored links

6. Când se termină un capitol, începe altul

Este un sentiment oribil când o ușă ți se trântește în față. Când este ceva ce ți-ai dorit foarte mult, poți simți că viața s-a terminat.

Într-adevăr, s-a terminat într-un fel în care viața așa cum o știai înainte a ajuns la sfârșit. Cu toate acestea, lucrul bun este că, pentru ca ceva nou să înceapă, există ceva care trebuie să se termine. Dacă continui să te concentrezi asupra capitolului care s-a terminat, ai putea să-l ratezi pe cel care urmează să înceapă.

Când vă luați atenția de la ușa închisă și vă uitați la cele care se deschid, vă veți simți mult mai bine.

7. Fiecare zi este un nou început

În orice moment de criză al vieții, avem acele zile care se simt mult mai rău decât altele. Nimic nu pare să meargă bine și se pare că oriunde ne întoarcem, ni se aduce aminte de ceea ce vrem să uităm.

Vom avea întotdeauna binele și răul; este procesul natural al vieții. Pentru ca să fie lumină, trebuie să fie întuneric. Altfel, lumina ar înceta să mai existe. Aceasta înseamnă că dacă vrem zilele bune, atunci trebuie să acceptăm și pe cele care nu sunt atât de bune.

Când simți acele momente mai întunecate, amintește-ți că mâine este o altă zi. Lucrurile se pot schimba întotdeauna în bine.

8. Nu este personal

Sunt multe lucruri care se întâmplă de-a lungul vieții care au legătură directă cu noi, așa că s-ar putea să crezi că trebuie să iei totul personal. Dar acest tip de gândire te poate trimite într-o buclă negativă.

Dacă te auzi spunând: „De ce mi se întâmplă întotdeauna asta mie?” Vă garantez că o luați personal într-un mod care vă va ține blocat. Acest lucru se datorează faptului că cuvântul „întotdeauna” înseamnă că niciodată nu experimentezi ceva mai bun. Aceasta înseamnă că veți continua să căutați situații similare.

Ce să faceți în schimb pentru a ieși din asta? Amintiți-vă de momentele în care v-ați bucurat de circumstanțe mai fructuoase și alegeți să căutați mai multe dintre acestea și să vă amintiți de ele în momentele critice.

9. Iertarea te va ajuta să te vindeci

Iertarea este adesea văzută ca a lăsa pe cineva să se desprindă de tine. Rămânând supărați, credem că îi pedepsim pe alții pentru faptele lor greșite.

De fapt, ne pedepsim pe noi înșine pentru că asta doar ne aduce mai multă durere personală.

Nelson Mandela a spus: „Resentimentul este ca și cum ai bea otravă și apoi ai aștepta ca ea să-ți omoare inamicul”. Avea multe pentru care ar fi putut simți resentimente, dar cunoștea puterea iertării.

Când ierți o altă persoană, nu înseamnă că ceea ce a făcut a fost în regulă. Iertarea este un spațiu pe care îl atingi în interiorul tău pentru a te ajuta să renunți.

Pe măsură ce îți permiți să faci asta, te eliberezi de propriul tău cârlig, deoarece iertarea îți aduce pace personală.

10. Provocările sunt cadouri

Da, este adevărat, chiar dacă nu se simte așa. Adesea, mult mai târziu, după trecerea crizei, observăm cadoul. Cu toate acestea, știind că trebuie să existe o bijuterie prețioasă în durere ne poate ajuta adesea să suportăm momentele mai grele.

Unele dintre cele mai mari provocări ale vieții mele, inclusiv pierderea părinților, pierderea casei și divorțul m-au condus acolo unde sunt acum. Văd creșterea și schimbările de direcție pe care le-am făcut datorită lor. Aceste schimbări au creat viața frumoasă pe care o trăiesc acum.

Probabil că această perspectivă mă ajută cel mai mult ori de câte ori apare o nouă provocare. Mă ajută să am încredere în procesul vieții.

Amintește-ți întotdeauna că, oricât de mizerabile ar fi circumstanțele tale actuale, există un dar în ele. Le vei observa când vei fi gata. Aveți încredere că totul se desfășoară într-un mod perfect.

Gânduri finale

Acele sentimente de neputință și deznădejde vor începe să se risipească în timp. Nu ai făcut nimic pentru a merita ceea ce simți și viața ta nu s-a terminat; chiar abia începe.

Începeți procesul de reflecție

Este ușor să ne gândim la ceea ce nu ne dorim atunci când suferim, dar rareori ne gândim la ceea ce ne dorim. Ne extindem sentimentele negative ținându-ne de ceea ce a trecut deja și gândirea că nu vrem să ne mai simțim niciodată așa ne face să simțim asta mai mult.

Începeți să vă mutați atenția înainte. Decide ce este important pentru tine și ce vrei cu adevărat de la viață acum. Decide cum vrei să te simți. Îți va schimba viața.

Sponsored links