10 lucruri pe care trebuie să le faci dacă vrei să fii mai bogat

Fiecare își găsește propriul drum spre bogăție. Unii oameni au fost suficient de perspicace și au cumpărat Bitcoins când 1 BTC era egal cu 1 $; alții lucrează mult. Oamenii care sunt în permanență bogați au ceva în comun.
Cercetătorul Tom Corley este interesat de diferențele dintre obiceiurile oamenilor bogați și a celor care nu au mulți bani. El a studiat ambele grupuri timp de 5 ani și a ajuns la concluzii interesante.
Astăzi, noi îți vom spune despre 10 lucruri pe care ar trebui să le faci dacă vrei să fii mai bogat. Iar bonusul de la sfârșitul articolului vă va ajuta să luați o decizie importantă la care mulți oameni au dificultăți.

1. Să cunoști oameni noi

10 Things It’s Better to Stop Doing If You Want to Be RicherOamenilor bogați le place să cunoască oameni noi. 68% dintre oamenii bogați au spus că le place să cunoască pe cineva nou. Doar 11% dintre oamenii săraci au spus același lucru. Majoritatea oamenilor care au ajuns la stabilitatea financiară au depus mult efort pentru a face o impresie bună despre ei înșiși și a o păstra. Nu uită să felicite noii cunoscuți (și pe cei vechi) de sărbători și alte zile importante.

2. Să nu crezi în soartă

10 Things It’s Better to Stop Doing If You Want to Be RicherVă puteți baza pe noroc sau soartă în cazuri foarte rare, poate când alegeți între o fustă roșie și una albastră. Dar când vine vorba de chestiuni cu adevărat importante, oamenii bogați cred că își determină ei înșiși calea vieții. Iar 90% dintre oamenii săraci dau vina pe soartă pentru nenorocirile lor și pentru alți factori pe care nu îi pot controla. Și pentru a-și ”îmbunătăți” viața, investesc bani în “oameni care prezic viitorul” și bilete la loterie, în loc să investească în propria educație.

Advertisement

3. Să nu-ți urăști locul de muncă

10 Things It’s Better to Stop Doing If You Want to Be Richer„Iubesc ceea ce fac!” Asta afirmă 85% dintre oamenii cu succes financiar. Oamenii săraci văd mai multe dezavantaje la locul de muncă. Cu o astfel de atitudine, probabil că veți fi de acord că este destul de greu să vă creșteți veniturile. Dacă nu vă place treaba pe care o faceți, ar trebui să o schimbați, nu să vă plângeți.

4. Acordă atenție sănății tale

10 Things It’s Better to Stop Doing If You Want to Be RicherOamenii bogați dedică mult timp sănătății lor. Aceasta include vizite la medic, un stil de viață sănătos, sport (76% dintre persoanele de succes fac exerciții fizice de 4 ori pe săptămână), o dietă echilibrată și absența obiceiurilor proaste. Dintre cei care au un venit scăzut, doar 13% văd o legătură între sănătate bună și succes.

Advertisement

5. Asumă-ți riscuri

Doar 6% dintre persoanele sărace au fost de acord să riște pentru a-și îmbunătăți situația financiară. Și mai mult de 50% dintre oamenii bogați care au participat la experiment au fost de acord să își asume riscuri. Mai mult decât atât, mulți oameni bogați au observat că cel puțin o dată în viață, asumarea riscurilor a dus la eșecuri mari, dar au încercat să meargă mai departe în loc să se fixeze asupra lor. Și mereu au considerat că fiecare eșec este o lecție din care au avut multe lucruri bune de învățat.

6. Nu mai viziona emisiuni tip Reality shows

10 Things It’s Better to Stop Doing If You Want to Be RicherDintre oamenii care nu sunt bogați, 78% iubesc spectacolele unde spectatorii pot urmări detaliile vieții private a altcuiva. Dintre oamenii bogați, doar aproximativ 6% urmăresc astfel de emisiuni. Merită menționat faptul că oamenilor bogați nu le place foarte mult să se uite la televizor și mulți dintre ei se uită mai puțin de 1 oră pe zi. Același lucru este valabil și în ceea ce privește internetul: oamenii de succes petrec mai puțin de o oră navigând pe internet, cu excepția cazului în care are legătură cu munca.

Advertisement

7. Citește mult

10 Things It’s Better to Stop Doing If You Want to Be Richer„A nu citi înseamnă a nu gândi”, a spus odată Dostoievski. 88% dintre oamenii bogați sunt de acord cu scriitorul. Au citit cărți despre auto-dezvoltare, materiale profesionale și literatură istorică timp de cel puțin 30 de minute pe zi. Doar 2% dintre oamenii săraci dedică atât timp lecturii.

8. Trezește-te devreme

10 Things It’s Better to Stop Doing If You Want to Be RicherMai mult de jumătate dintre oamenii de afaceri cu venituri mari observate de Tom Corley s-au trezit cu cel puțin 3 ore înainte de începerea zilei lor de lucru, care este la aproximativ 5 dimineața. Ei își petrec timpul dimineața planificând lucrurile pe care trebuie să le facă, lucrând la proiectele lor personale (dacă lucrează pentru companii mari) și practicarea sportului.
Mulți oameni de succes iși alocă 10-15 minute pentru a medita sau pur și simplu se gândesc la ceva în tăcere. Trezirea devreme nu înseamnă să nu dormi suficient. 89% dintre oamenii bogați dorm 7 la 8 ore pe noapte și merg la culcare la ora recomandată: între orele 21 și 22.

Advertisement

9. Încetează să mai comunici cu persoanele toxice

10 Things It’s Better to Stop Doing If You Want to Be Richer96% dintre persoanele care trăiesc de la un salariu la celălalt salariu cunosc pe cineva care iubește să bârfească sau să se plângă de viața sa. Oamenii de succes nu comunică prea mult cu cei care sunt negativi, ci cu cei care îi inspiră să facă lucruri bune. Puteți crește cu ușurință numărul de astfel de persoane din jurul dvs. vizitând evenimente culturale, făcând activități de voluntariat sau fiind membru al unei organizații nonprofit. Și ar trebui să-ți petreci tot timpul dezvoltându-te pe tine până când întâlnești oameni care merită timpul tău.

10. Nu mai cheltui prea mult

Majoritatea oamenilor săraci cheltuiesc mult mai mult decât câștigă. Probabil că și dvs. cunoașteți oameni care cumpără mașini scumpe, telefoane și alte lucruri pe credit, chiar dacă nu și le permit și nu prea au nevoie de ele. Oamenii bogați respectă de obicei acest sistem de distribuție a veniturilor:
20% – conturi de economisire
25% – plata ipotecii
15% – mâncare
10% – divertisment
5% – service auto
Restul banilor sunt cheltuiți pentru lucruri cum ar fi: haine, medicamente și educație.

Advertisement

Bonus: Cum să-ți găsești pasiunea care te va ajuta să câștigi mult

După ce Tom Corley a studiat obiceiurile oamenilor bogați, a ajuns la o concluzie: au succes pentru că au făcut mai întâi ceva ce le-a plăcut cu adevărat și apoi l-au transformat într-o sursă de venit. Dacă încă vă căutați vocația, iată un plan de acțiune:
Faceți o listă a lucrurilor pe care le faceți cu multă plăcere.
Acum evidențiază cu un marker 10 lucruri pe care iubești să le faci mai mult decât pe celelalte de pe listă.
Apoi, evaluați aceleași 10 activități în termeni de venituri potențiale. De exemplu, dacă vă place să tricotați, calculați câte eșarfe puteți tricota într-o lună și numărați câți bani puteți câștiga din vânzarea lor.
În cele din urmă, calculați la fel și pentru celelalte lucruri de pe listă. Lucrul care a obținut cele mai mari puncte ar trebui să fie obiectivul vieții tale.
Ce altceva crezi că este necesar pentru a-ți mări veniturile?