10 lucruri pe care le știai despre China, dar care nu sunt deloc adevărate

Maria Pipenko, profesor de kung fu, a încercat să elimine toate acele clișee triste care ne vin în minte atunci când ne gândim la China. Noi îi publicăm opiniile pentru a vă putea gândi la ele. Să recunoaștem: China este văzută puțin diferit, față de celelalte țări din lume. Personal ador toate lucrurile chinezești și mă întristează întotdeauna cum o primă impresie slabă poate duce la atâtea neînțelegeri. Așa că am decis să adun toate stereotipurile și să încerc să le distrug.

Sponsored links

  • Chinezii nu au maniere, dar acesta este doar punctul nostru de vedere asupra lor. Un chinez care se comportă bine are un întreg set de maniere care lipsesc adesea oamenilor occidentali. Suflarea nasului pe stradă sau lăsarea prietenului tău să plătească pentru cină sunt ambele foarte nepoliticoase, dar un chinez politicos nu va menționa niciodată acest lucru pentru a nu te rușina. Întotdeauna se gândesc la ceilalți. la felul în care se simt.
  • Chinezii mănâncă pisici și câini. Nu voi discuta cu nimeni despre motivul pentru care consumul de vaci sau porci este considerat mai bun. Voi cita doar unul dintre studenții mei chinezi: „Cum ai putea mânca un câine? Sunt prietenii noștri!” Da, uneori în China se mănâncă câini, dar numărul persoanelor care fac asta este extrem de mic.

10 Popular Stereotypes About China That Couldn’t Be Further From the Truth

  • Nu poți să deosebești un chinez de altul. Sigur că poți! Chinezii din Malaezia și Singapore sunt diferiți, la fel și chinezii continentali din nord și sud. Totul este să te obișnuiești cu împrejurimile – și în scurt timp vei observa diferența dintre ei.
    Toți chinezii sunt scunzi. Înălțimea lor a fost legată de dieta lor, dar în ultimii 20 de ani bunăstarea lor s-a îmbunătățit și s-au produs schimbări și în ceea ce privește înălțimea.

10 Popular Stereotypes About China That Couldn’t Be Further From the Truth

  • Bunurile chinezești sunt de calitate slabă. Desigur, o mulțime de produse chinezești ieftine sunt porcării, dar dacă te uiți la etichetele de pe aproape orice marcă faimoasă, vei vedea același Made in China tipărit pe ele. Calitatea este definită de cel care comandă, nu de producător.
  • China este o țară ieftină. Există o diferență uriașă de costuri între orașele mari și provincii: puteți închiria un apartament mare pentru 200 de dolari în centrul Chinei, dar veți avea probleme să găsiți chiar și unul mic pentru 500 de dolari în Shanghai. Singurul lucru cu adevărat mai ieftin aici decât în ​​Occident este să mănânci în oraș.
  • Chinezii mănâncă doar orez. Total greșit, bucătăria chinezească este una dintre cele mai diverse din lume – chiar și varietatea de legume este mult mai mare aici, darămite modalitățile de gătit sau sortimentul de condimente. Bucătăria chinezească este o listă nesfârșită de opțiuni în funcție de sezon și regiune.

10 Popular Stereotypes About China That Couldn’t Be Further From the Truth

  • Pedepse severe pentru infracțiuni cu droguri. Majoritatea străinilor sunt revoltați de acest lucru și, spre deosebire de alte puncte de pe lista mea, acesta este adevărat: China este dură cu drogurile, pedepsele variind de la închisoare îndelungată până la condamnarea la moarte. Cu toate acestea, nu este un capriciu, ci o necesitate. La începutul secolului al XX-lea, aproximativ o treime din populația Chinei era dependentă de opiu, deci nu este de mirare că guvernul chinez a făcut totul pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple din nou.
  • Toți chinezii stăpânesc artele kung fu. Corect, și toți americanii adoră hamburgerii. Kung fu face parte din cultura chineză: niciun film sau emisiune TV nu este filmată fără a include lupte kung fu. Numărul adepților de aici este mult mai mare decât în ​​Occident, dar cei mai mulți dintre ei rămân la un nivel destul de scăzut – să spunem, în conformitate cu baschetul amator.

10 Popular Stereotypes About China That Couldn’t Be Further From the Truth

Sponsored links

  • O familie – un singur copil. Regula pentru un singur copil este pentru orașele mari. În provincii, părinții plătesc doar amenda atunci când decid să înregistreze un al doilea (sau un al treilea) copil sau chiar îl lasă neînregistrat – ceea ce nu îi deranjează cu adevărat. Apropo, încă din 1 ianuarie 2016, chinezilor le-a fost permis să aibă doi copii.
    Sper că aceste lucruri îi vor ajuta pe ceilalți să-și dea seama că noi toți suntem oameni în primul rând. Este important să încercați și să înțelegeți acțiunile oamenilor din alte culturi înainte de a le judeca.
Sponsored links