10 lucruri importante pe care trebuie să le spui copilului tău înainte de a împlini 10 ani

Când devii părinte, îți asumi o mare responsabilitate pentru viitorul bebelușului tău. Fiecare persoană își dorește copii buni, descurcăreți, educați, cinstiți, simpatici și curajoși. Cu toate acestea, aceste calități nu vor apărea de nicăieri. O bună educație și exemplele personale sunt cheile succesului.

Sponsored links

Ar trebui să-i spuneți copilului dvs. aceste 10 lucruri înainte de a împlini 10 ani.

10. Ar trebui să respecți atât fetele, cât și băieții. Sunt egali.

Respectul față de ceilalți este o caracteristică importantă pe care copilul dumneavoastră ar trebui să o dobândească, inclusiv respectul pentru ceilalți copii de aceeași vârstă, indiferent de sex.

9. Nu-ți fie teamă că greșești.

Este foarte bine să înveți din greșelile cuiva, dar și mai important este să înveți din propriile greșeli și eșecuri. Copilul dvs. nu trebuie să se teamă să piardă sau să greșească.

Sponsored links

8. Cunoașterea este mai importantă decât notele.

Uneori, părinții devin destul de furioși pe notele care nu le îndeplinesc așteptările. Cu toate acestea, o notă bună nu indică întotdeauna cunoștințe bune. Ar trebui să-l învățați pe copil că mai importantă decât nota este cunoașterea.

7. Părinții tăi nu sunt dușmanii tăi. Ne poți cere oricând ajutorul.

A deveni prieten cu copilul tău nu este o chestiune ușoară, mai ales dacă el sau ea are prieteni proprii. Nu fi prea respingător. Arată-i că poate avea încredere în tine și încearcă să eviți țipetele și certurile lungi.

Sponsored links

6. Fii întotdeauna gata să-ți aperi punctul de vedere.

Unii părinți arată mai mult respect față de profesori sau față de alte persoane decât față de propriul copil. Acesta poate fi un motiv pentru nesiguranțe viitoare ale copilului tău și pentru incapacitatea de a-și apăra propria persoană. Explicați-i copilului că respectul este important, dar este necesară și capacitatea de a-și apăra punctul de vedere. Doar asigurați-vă că o faceți corect.

5. Nu face ceva care nu îți place, doar pentru a putea fi pe placul cuiva.

Copiii cred că popularitatea lor este foarte importantă și le face o imagine mai bună în fața prietenilor, și fac tot posibilul să o obțină. Folosește-ți exemplul personal pentru a-i arăta copilului tău că a fi o persoană cinstită și respectabilă este mai important și mai prețios decât a obține aprecierea cuiva trecând peste convingerile tale.

4. Dacă nu înțelegi, pune întrebări.

Sponsored links

A pune întrebări este absolut normal. Mai bine puneți o întrebare decât să vă prefaceți că înțelegeți totul. Copilăria este cel mai bun moment pentru a înțelege lucrul acesta.

3. Spune-i profesorului tău când nu te simți bine.

Un copil nu ar trebui să se teamă să vorbească despre probleme de sănătate. Sănătatea este mai importantă decât notele sau furia unui profesor. Asigurați-vă că micuțul dumneavoastră știe asta.

2. Respectă mediul înconjurător.

Cât de des ne plângem de străzile murdare, de mizerie, de pungile și peturile aruncate pe oriunde? Respectul pentru natură trebuie să înceapă de acasă. Începeți cu voi înșivă, apoi cultivați această calitate la copilul dumneavoastră. În acest caz, rezultatul va fi destul de evident.

1. Învață să spui Nu.

Învățați-l pe copil să spună „nu” adulților, profesorilor și chiar și dumneavoastră, când e cazul. Vrei să crești un copil cu o personalitate puternică, nu o persoană care ar trebui să asculte orice ordin. Capacitatea de a spune „nu” va fi utilă în viața adultă.

Sponsored links