10 lucruri care se întâmplă cu corpul tău după 30 de ani

După vârsta de 30 de ani, corpul nostru începe să treacă prin diferite schimbări și unele dintre ele pot fi surprinzătoare pentru noi. De exemplu, în ciuda faptului că suntem mai experimentați, creierul nostru devine de fapt mai mic. Dacă ați observat că transpirați mai puțin după 30 de ani, aceasta este, de asemenea, o parte a procesului de îmbătrânire. Noi am devenit curioși despre ceea ce spun experții despre schimbările din creierul și corpul nostru după 30 de ani și am dori să vă împărtășim acest lucru.

Sponsored links

1. Creierul tău devine mai mic

 

Nu, creierul tău nu crește odată cu înaintarea în vârstă. Se întâmplă de fapt opusul. Când îmbătrânești, anumite părți ale creierului se micșorează. Pierde aproximativ 50.000 de neuroni pe zi după vârsta de 30 de ani. Dar nu există niciun motiv să intrăm în panică, deoarece creierul nostru știe să se adapteze. De asemenea, s-a constatat că volumul creierului scade odată cu vârsta, cu aproximativ 5% pe deceniu după 40 de ani. Aceste lucruri afectează memoria, în special memoria episodică.

2.Transpirați mai puțin

10 Things That Happen to Your Body After 30

Sponsored links

Este minunat să știm că femeile încep să transpire diferit odată cu vârsta. Unele modificări sunt legate de menopauză, adică bufeuri, dar, de asemenea, s-a dovedit că glandele sudoripare (mai ales sub brațe) se micșorează odată cu vârsta. Ca urmare, acestea sunt mai puțin sensibile și reduc producția de transpirație.

3. Răcești mai rar

 

Amintește-ți de tine când erai copil. În timp ce părinții noștri mergeau la muncă și se simțeau bine, noi lipseam de la școală din cauza răcelilor. Strănutul și tusea se întâmplă mai rar când îmbătrânim. Când atingi vârsta mijlocie, ai avut deja multe boli și răspunsul tău imunitar a devenit mai expansiv.

4. Simțul gustului devine mai slab

Sponsored links

10 Things That Happen to Your Body After 30

Simțul dvs. gustativ poate dispărea odată cu vârsta și s-ar putea să aveți chiar mai puțin interes să mâncați din cauza acestuia. Majoritatea oamenilor își pierd o parte din papilele gustative, mai ales după vârsta de 60 de ani. De aceea, persoanele în vârstă mănâncă adesea mai multe alimente bogate în zahăr și sare. Același lucru se întâmplă și cu simțul mirosului.

5. Ai mai puțină masă musculară

Unul dintre cele mai pronunțate efecte ale îmbătrânirii este pierderea masei musculare. Drept urmare, devenim mai slabi. Scade cu aproximativ 3-8% pe deceniu după vârsta de 30 de ani. Această rată scade și mai mult după vârsta de 60 de ani.

6. Metabolismul tău se stabilizează

Sponsored links

Cercetătorii sugerează că metabolismul nostru trece prin stabilizare odată cu vârsta și că cea mai critică perioadă pare să fie în jurul vârstei de 50-60 de ani. După 80, devine lent, dar în cele din urmă finalizează procesul de stabilizare. Deci, aceasta înseamnă că greutatea noastră nu va trece prin schimbări mari. Vom arde mai puține calorii, dar în același timp, când vom fi mai în vârstă, vom mânca mai puțin decât persoanele mai tinere.

7. Personalitatea ta se stabilizează și devii cine ești

10 Things That Happen to Your Body After 30

Dacă ți-ai petrecut anii adolescenței într-o stare foarte emoțională și cei 20 de ani ai tăi au fost o perioadă în care ai încercat să demonstrezi ceva lumii, după vârsta de 30 de ani vei fi mai stabil. Cercetătorii sugerează că stabilizarea personalității noastre se întâmplă între 30 și 50.

8. Unghiile tale cresc mai lent

10 Things That Happen to Your Body After 30

Cercetătorii au descoperit că, atunci când suntem tineri, unghiile noastre cresc rapid. Acest lucru a fost observat pentru prima dată de Dr. William Bean, care a observat că unghiile cresc cu o rată de 0,123 mm pe zi. După vârsta de 67 de ani, această rată a scăzut la 0,095 mm pe zi. Aceste modificări pot fi cauzate de circulația mai lentă a sângelui.

9. Dinții tăi devin mai puțin sensibili

Sponsored links

10 Things That Happen to Your Body After 30

De asemenea, dinții dvs. devin mai puțin sensibili și acest lucru se întâmplă deoarece dentina (țesutul interior dur) devine mai puternică odată cu înaintarea în vârstă, între smalțul exterior al unui dinte și nervul său central. Această întărire determină pierderea sensibilității.

10. Te simți mai fericit

10 Things That Happen to Your Body After 30

Când ești copil, în general te simți bine. Apoi, acest sens se diminuează, ceea ce vă poate trimite în modul de criză. În mod tradițional, îmbătrânirea a fost privită ca o perioadă de declin în starea fizică și psihosocială, dar cercetătorii au descoperit că, atunci când suntem bătrâni, ne putem simți chiar mai fericiți și mai mulțumiți. De asemenea, s-au experimentat mai puțină depresie și un optimism mai mare.

Care este cel mai frumos lucru despre îmbătrânire după părerea ta? Care vârstă a fost cea mai fericită pentru tine?

Sponsored links