10 lucruri care se întâmplă corpului tău dacă mergi în fiecare zi

Ai auzit vreodată zicala lui Hipocrate: „Mersul este cel mai bun medicament al unui om?” Mersul pe jos combinat cu un somn bun și o dietă sănătoasă vă poate ajuta să evitați medicul. Doar 15-30 de minute de mers pe jos în fiecare zi pot îmbunătăți drastic nu doar aspectul general al unei persoane, ci și sănătatea. Noi am fost uimiți să aflăm că mersul pe jos este singura practică din care ar putea beneficia în mod semnificativ atât mintea cât și întregul corp. Este gratuit, ușor și necesită puțin efort. Am creat o listă cu beneficiile pe care le oferă mersul pe jos:

Sponsored links

1. Modificări pozitive ale creierului

10 Things That Happen to Your Body If You Walk Every Day

După cum arată un studiu, exercițiile aerobice cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos, previne demența timpurie, reduce riscul bolii Alzheimer și îmbunătățește sănătatea mintală generală. Ca să nu mai vorbim de reducerea stresului mental și menținerea unui nivel mai ridicat de endorfine.

2. Îmbunătățirea vederii

10 Things That Happen to Your Body If You Walk Every Day

Chiar dacă ochii ar putea părea ultimul lucru legat de picioare, mersul pe jos aduce multe beneficii sănătății ochilor. Poate chiar să ajute la combaterea glaucomului prin ameliorarea presiunii oculare.

3. Prevenirea bolilor de inimă

10 Things That Happen to Your Body If You Walk Every Day

Sponsored links

Potrivit American Heart Association, mersul pe jos nu este mai puțin eficient decât alergatul atunci când vine vorba de prevenirea bolilor legate de inimă sau accident vascular cerebral. Această activitate ajută la evitarea problemelor cardiace prin scăderea tensiunii arteriale, a nivelului de colesterol și îmbunătățirea circulației sanguine.

4. Creșterea volumului pulmonar

10 Things That Happen to Your Body If You Walk Every DayMersul pe jos este un exercițiu aerob care crește fluxul de oxigen în sânge și vă ajută să vă antrenați plămânii, precum și să eliminați toxinele și deșeurile. Din cauza unei respirații mai bune și mai profunde, unele simptome asociate bolilor pulmonare pot fi, de asemenea, ameliorate.

5. Efecte benefice asupra pancreasului

10 Things That Happen to Your Body If You Walk Every Day

Ar putea fi greu de crezut, dar mersul pe jos se dovedește a fi un instrument mult mai eficient în prevenirea diabetului decât alergarea. Această cercetare arată că un grup de „oameni care s-au plimbat” a demonstrat o îmbunătățire a toleranței la glucoză de aproape 6 ori mai mare (adică cât de bine este absorbit zahărul din sânge de către celule) decât cel al unui grup de „oameni care au alergat”, pe o perioadă de probă de 6 luni.

6. Digestie îmbunătățită

10 Things That Happen to Your Body If You Walk Every Day30 de minute de mers pe jos în fiecare zi ar putea nu numai să scadă riscul apariției cancerului de colon, ci să îmbunătățească digestia și constipația, ajutând la reglarea mișcărilor intestinale.

Sponsored links

7. Mușchi tonifiați

10 Things That Happen to Your Body If You Walk Every DayTonusul muscular și pierderea în greutate (în cazurile supraponderale) pot fi, de asemenea, realizate prin mers. Practica mersului 10.000 de pași pe zi poate fi considerată ca un antrenament propriu-zis într-o sală de sport, mai ales dacă mergeți în sus, sau la munte. În plus, nu pune presiune mare pe mușchi și nu necesită timp de recuperare, ceea ce înseamnă că nu există dureri de mușchi și regret că ați putea pierde antrenamentul de mâine din cauza faptului că aveți prea multe dureri musculare.

8. Oase și articulații mai rezistente

10 Things That Happen to Your Body If You Walk Every Day

Mersul pe jos poate oferi o mobilitate articulară mai mare, poate preveni pierderea masei osoase și chiar reduce riscul de fracturi. Fundația pentru artrită recomandă mersul moderat cel puțin 30 de minute pe zi în mod regulat pentru a reduce durerea articulațiilor, rigiditatea și inflamația.

9. Ameliorarea durerilor de spate

10 Things That Happen to Your Body If You Walk Every Day

Mersul pe jos poate deveni un adevărat salvator al vieții pentru cei care suferă de dureri de spate în timpul exercițiilor cu impact ridicat mai solicitant. Deoarece este o activitate cu impact redus, nu va provoca mai multă durere sau disconfort, cum ar provoca alergatul. Mersul pe jos contribuie la o mai bună circulație a sângelui în structurile coloanei vertebrale și îmbunătățește postura și flexibilitatea, care sunt vitale pentru o coloană vertebrală sănătoasă.

Sponsored links

10. O minte mai calmă

10 Things That Happen to Your Body If You Walk Every Day

Dacă mersul pe jos îmbunătățește simptomele depresiei la pacienții cu tulburări majore ale depresiei, imaginați-vă cât de ușor ne-ar putea ajuta să facem față sentimentului de cădere nervoasă sau epuizare. Și o plimbare plăcută cu un prieten sau o persoană dragă va multiplica efectul fericit și vă va îmbunătăți starea de spirit! Ne-ar plăcea să aflăm dacă ați încercat vreodată să înlocuiți mersul la sală sau o alergare, cu mersul pe jos. Spuneți-ne în comentariile de mai jos dacă mersul pe jos a făcut sau nu minuni!

Sponsored links