Ce se întâmplă în corpul tău când nu mai mănânci zahăr

Zahărul este ceva pe care aproape toată îl lumea iubește. Multe alimente pe care le consumăm zilnic conțin zahăr.

Sponsored links

Cu toate acestea, nu suntem conștienți că are efecte impresionante asupra organismului, chiar dacă acestea nu sunt întotdeauna instantanee sau vizibile. Prin urmare, cel mai bine este să începem să ne detoxificăm de această substanță cât mai curând posibil.

10 motive pentru care ar trebui să vă detoxifiați de zahăr

1. Hrănește cancerul

Zahărul este legat de cancerul de plămân, stomac, vezică biliară, pancreas, rect, prostată, ovare și sân.

2. Contribuie la dezvoltarea diabetului

Poate provoca hiperglicemie, adică niveluri ridicate de zahăr în sânge, lucru care pe termen lung poate provoca leziuni ale rinichilor, picioarelor, nervilor, ochilor și inimii.

Sponsored links

3. Crește greutatea și obezitatea abdominală

Burta de bere este adesea luată în glumă, dar acea grăsime este foarte periculoasă. Este legată de un risc crescut de cancer, boli de inimă și diabet.

4. Crește aciditatea organismului

Poate provoca indigestie, absorbție slabă și tract digestiv acid. Acest lucru ne face să fim subnutriți, în ciuda consumului de alimente în exces.

5. Provoacă schimbări de dispoziție

Sponsored links

Consumul mare de zahăr crește anxietatea, adrenalina, iritabilitatea și dificultatea de concentrare.

6. Dă dependență

Aportul de zahăr nu poate fi controlat, deoarece s-a dovedit că dă o dependentă asemănătoare cu cocaina. De fapt, declanșează toate cele patru criterii pentru dependență: alimentație excesivă, sevraj, pofta și sensibilizarea la alte substanțe care creează dependență.

7. Slăbește sistemul imunitar

Zahărul inhibă acțiunea globulelor albe, ceea ce vă slăbește apărarea împotriva virușilor și a bolilor infecțioase și vă face să nu puteți lupta împotriva factorilor externi.

Sponsored links

8. Crește inflamația

Aportul de zahăr crește nflamație, una dintre principalele cauze ale multor boli pe care le suferim.

9. Afectează comportamentul copiilor

Le oferă un val de adrenalină și îi lasă incapabili să se concentreze asupra activităților lor, și devin epuizați și morocănoși.

10. Accelerează procesul de îmbătrânire

Consumul de zahăr produce radicali liberi care promovează deteriorarea oxidativă și descompun colagenul, producând riduri la o vârstă fragedă.

Cum să renunți la zahăr

Deși poate părea dificil, ai nevoie doar de 30 de zile pentru a te detoxifia de zahăr și a-l elimina din viața ta. În primele 3 zile ar trebui să elimini complet zahărul. Fara fructe, fara lactate, fara alcool, fără cereale. În restul primei săptămâni puteți adăuga zilnic un măr și un produs lactat. A doua săptămână adăugați fructe de pădure și mai multe lactate.

În a treia puteți adăuga cereale precum quinoa, orz sau ovăz, fructe precum struguri și clementine și un cub de ciocolată neagră. În a patra și ultima săptămână puteți adăuga zilnic două produse cu amidon care includ orez și pâine.

Sponsored links

După cum puteți vedea, aceștia sunt pași simpli care vor elimina din dieta noastră cantități enorme de zahăr inutil și corpul dumneavoastră vă va mulțumi.

Ce crezi? Crezi că ar trebui să facem cu toții această detoxifiere? Spune-ne în comentarii!

Sponsored links