10 Lucruri care ți se întâmplă atunci când corpului tău îi lipsește apa

Îți simți uscată pielea, gura și ochii

Dacă doriți să știți dacă vă lipsește sau nu apa din corp, fiți atenți la pielea dvs. și veți primi cele mai mari indicii. A fi deshidratat cronic înseamnă că nu vei transpira la fel de multe toxine atunci când faci mișcare, iar acest lucru poate duce la înfundarea porilor și la apariția acneei. S-ar putea să aveți și pielea uscată sau crăpată.

Sponsored links

Dacă nu puteți produce lacrimi, s-ar putea să suferiți de deshidratare. Însă, e bine de știut că acest lucru ar putea indica și o altă problemă a ochilor, deci ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți această problemă. Evident, este de la sine înțeles că, dacă ai gura și buzele uscate, probabil că nu bei suficientă apă.

Nu urinezi foarte des și când urinezi, urina este de culoare galben închis sau maro 

Dacă nu urinați prea mult pe parcursul zilei și observați că, atunci când mergeți la baie, aveți urina închisă la culoare, cu siguranță trebuie să beți mai multă apă. Apa ajută la eliminarea toxinelor și la menținerea bunei funcționări a sistemului renal. Dacă nu bei suficientă apă, toate toxinele se vor acumula în corpul tău și vei simți efectele sub formă de epuizare, ceață cerebrală și alte complicații.

De asemenea, acordați atenție culorii urinei. Dacă aveți urină galben închis sau maro, trebuie să beți mai multă apă pe tot parcursul zilei. Urina galbenă sau maro înseamnă că corpul tău are nevoie de apă pentru a îndeplini funcțiile vitale.

Ai des dureri de spate și de articulații

Cartilajul corpului dvs. conține aproape 80% apă, astfel încât reumplerea fluidelor după transpirație vă va menține oasele și articulațiile lubrifiate și sănătoase. Apa vă ajută să vă protejați articulațiile și oasele în timpul activităților extenuante sau al evenimentelor neașteptate, cum ar fi atunci când faceți mișcare sau dacă se întâmplă să vă împiedicați sau să cădeți. Durerile de spate ar putea însemna că rinichii nu funcționează corect; dacă corpul tău este prea des lipsit de apă, acest lucru ar putea duce la afectarea permanentă a rinichilor.

Deshidratarea provoacă o acumulare de proteine ​​musculare numite mioglobină în rinichi, care poate provoca pietre la rinichi și infecții ale tractului urinar.

Sponsored links

Dacă corpului tău îi lipsește grav apa, este posibil să suferiți adesea de dureri de spate și articulații.

Ești adesea obosit și ai stări de dispoziție schimbătoare

Apa transportă oxigenul în corp, deci cu cât bei mai multă apă, cu atât te vei simți mai vibrant, energic și întinerit. Însă, dacă corpului tău îi lipsește apa, acesta se îndreaptă spre sângele tău pentru a obține oxigen, ceea ce te poate face să te simți epuizat și obosit. Deoarece corpul tău nu are oxigen, toate sistemele tale vor încetini pentru a compensa.

Inevitabil, te vei simți mai epuizat, ceea ce va face dificilă îndeplinirea sarcinilor necesare în timpul zilei. Studiile au arătat că scăderea aportului de apă la persoanele care consumă în mod normal multă apă duce la sentimente de nemulțumire și anxietate. Iar creșterea aportului de apă la cei care de obicei beau foarte puțin, duce la mai puțină oboseală și confuzie.

Te simți înfometat chiar și după ce ai mâncat

Majoritatea oamenilor asociază zgomotul din stomac cu foamea, dar indiciile de sete sunt trimise din aceeași parte a creierului. Dacă corpului tău îi lipsește apa, s-ar putea să te păcălești singur și să crezi că îți este foame când de fapt ai nevoie doar de un pahar cu apă (sau două!) Data viitoare când îți este foame, încearcă să bei apă în loc să mănânci. Dacă tocmai ai mâncat ceva, probabil că ești doar deshidratat.

Suferi de hipertensiune arterială

Când nu beți suficientă apă, sângele dvs. devine mai gros, rezultând un flux de sânge mai lent și o acumulare de sodiu în sânge. Deshidratarea combinată cu o dietă bogată în sodiu și un stil de viață sedentar poate duce la hipertensiune arterială, care poate provoca unele dintre celelalte probleme de sănătate menționate în articol.

Sponsored links

Ai colesterolul mărit

Retenția de apă este un alt lucru care se întâmplă atunci când corpului tău îi lipsește apa. În esență, păstrează orice cantitate de apă pe care o poate găsi pentru a te menține în viață.
Lipsa apei din organism duce la mărirea colesterolului.
Majoritatea oamenilor suferă de deshidratare și, prin urmare, sunt predispuși la avea colesterolul ridicat.

Ai probleme de digestie

Apa ajută la mișcarea deșeurilor prin corp, astfel încât, dacă vă lipsește apa, este posibil să suferiți de probleme digestive. Apa elimină toxine din corp, dar dacă nu beți suficientă, deșeurile se vor mișca mult mai încet, ceea ce poate duce la constipație și dureri de stomac.

Când corpul tău este deshidratat, intestinul gros păstrează excesul de apă din alimentele pe care le consumi. După cum am spus mai devreme, corpul face acest lucru ca un mecanism de supraviețuire; simte că nu aveți suficientă apă în organism, deci reține apa din orice sursă pe care o poate găsi. Deoarece deșeurile se vor mișca mai lent din cauza lipsei de apă, este posibil să observați probleme digestive și o senzație generală de oboseală.

Ai des iritații ale pielii

Apa ajută pielea să rămână hidratată și umedă; fără apă suficientă, pielea dvs. poate părea uscată, crăpată sau roșie. Când corpul tău este lipsit de apă, acest lucru creează un mediu perfect pentru a se acumula toxine pe piele. Acneea, psoriazisul, eczemele și alte afecțiuni ale pielii pot rezulta din deshidratare.

Ai dureri de cap destul de des și nu te poți concentra

Când sunteți deshidratat, țesutul cerebral pierde apă, ceea ce determină creierul să se îndepărteze de craniu. Acest lucru trimite alerte receptorilor de durere din jurul creierului, care pot provoca orice, de la o durere ușoară de cap la o migrenă. Când corpul tău este lipsit de apă, fluxul de sânge încetinește, ceea ce înseamnă mai puțin oxigen în creier.

Sponsored links

La rândul său, corpul dumneavoastră simte lipsa de oxigen și dilată vasele de sânge din creier, ceea ce poate duce la inflamații. Rezultatul este o durere de cap puternică, chiar în timp ce sunteți la serviciu sau la școală. Dacă aveți dureri de cap des, ar trebui să încercați să beți mai multă apă.

Sponsored links