10 lucruri al căror scop nu l-ai fi putut ghici niciodată

Există o multitudine de lucruri pe care le vedem zilnic în jurul nostru, dar nu știm la ce servesc multe dintre acestea.

Sponsored links

Noi suntem curioși din fire, așa că am decis să descoperim secretele unora dintre ele, și suntem bucuroși să împărtășim ceea ce am descoperit cu voi!


#10. Gaica prinsă pe spatele cămășii tale

10 Things Whose Purpose We Could Never Have GuessedExistă trei explicații plauzibile pentru aceasta. Prima este cea mai evidentă – a fost concepută pentru ca studenții să o poată agăța în vestiar fără a se șifona.

A doua explicație ne vine din epoca gulerelor și a batistelor de cămașă detașabile: este posibil să fi fost menită să ajute cumva la fixarea unei cravate.

A treia idee este cea mai romantică. Se spune că un student la o universitate americană și-a scos gaica de la cămașă când a început să se întâlnească cu o fată, pentru a arăta că a fost luat. La rândul ei, iubita lui a început să poarte o eșarfă cu emblema universității lui pe ea.


#9. Cilindrul de pe cablul de alimentare al laptopului

10 Things Whose Purpose We Could Never Have GuessedCu siguranță observați acest lucru mic atunci când utilizați un laptop. Acest dispozitiv mic, dar foarte important, se numește „pat de ferită”. Suprimă zgomotul de înaltă frecvență din circuitele electronice. Designul său este incredibil de simplu: are o inserție din ferită pe care este înfășurat cablul.

Sponsored links


#8. Gaura minusculă din fereastra unui avion

10 Things Whose Purpose We Could Never Have GuessedGeamurile avioanelor sunt făcute din două bucăți de sticlă de plastic (perspex). Dacă ar fi din sticlă, geamul interior ar putea să se spargă din cauza diferenței semnificative de presiune dintre cabina avionului și exterior. Gaura minusculă permite aerului să se miște între cabină și zona dintre cele două geamuri, egalizând astfel presiunea dintre ele.


#7. Partea albastră a radierii

10 Things Whose Purpose We Could Never Have Guessed

 

Pe fiecare capăt al radierei puteai vedea câte un simbol: pe capătul roz era un creion, iar pe capătul albastru era un stilou. Astfel că partea albastră a radierei era folosită pentru a şterge cerneală. Chiar dacă mai greu. În realitate, capătul albastru era folosit pentru a şterge creionul de pe hârtii mai dure, mai groase. Partea roz poate adesea să nu șteargă atât de bine și să lase urme, în timp ce partea albastră, în general, te scapă de toate liniile pe care vrei să le ștergi.


#6. Găurile orizontale de pe cămașă

10 Things Whose Purpose We Could Never Have Guessed

Iată un alt mister asociat cu cămașa ta – de ce găurile pentru nasturii cămășii sunt orizontale, în timp ce toate celelalte sunt verticale? Acest lucru este realizat astfel deoarece nasturii din aceste locuri sunt mai predispuși la a se descheia cu ușurință. O gaură orizontală face ca nasturii să nu se mai deschidă cu ușurință, comparativ cu una verticală.

Sponsored links


#5. Găurile suplimentare de pe adidași

10 Things Whose Purpose We Could Never Have Guessed

Puțini oameni acordă atenție găurilor suplimentare din partea de sus a adidașilor de alergare. Cu toate acestea, ar trebui, pentru că au fost concepute cu un scop foarte util: sunt menite să fixeze adidașii la locul lor pe picioare și să îi împiedice să se frece de glezne în timp ce faceți sport. Puteți afla cum să le utilizați în acest videoclip.

10 Things Whose Purpose We Could Never Have Guessed

Dacă vă întrebați ce rol au cele două găuri suplimentare din interiorul tenișilor dvs., acestea sunt menite nu numai pentru a face tenișii mai confortabili, ci și pentru a a ajuta la aerisirea picioarelor.


#4. Gaura din lingura pentru spaghete

10 Things Whose Purpose We Could Never Have GuessedGaura dintr-o lingură de spaghete a fost concepută pentru a vă permite să măsurați cantitatea corectă de paste necesare pentru o porție. Este adevărat, unii oameni ar putea mânca mai mult iar alții mai puțin, dar gaura din lingură este perfectă pentru a obține cantitatea medie de spaghete pe care o persoană poate să o mănânce.

Sponsored links


#3. Buzunarul mic și niturile de pe blugi

10 Things Whose Purpose We Could Never Have GuessedCel mai frecvent răspuns la existența micului buzunar este că este menit să țină un prezervativ. Desigur, micul buzunar de pe blugi ar putea fi potrivit pentru acest lucru și pentru a ține multe alte lucruri, dar acesta nu a fost scopul său inițial. A apărut pentru prima dată pe blugii Levi’s în 1873 și a fost făcut pentru ceasurile de buzunar. În prezent, producătorii îl denumesc în continuare oficial „buzunarul ceasului”.

În ceea ce privește niturile, acestea joacă un rol mai important decât ați putea crede. Când au apărut primele perechi de blugi, muncitorii purtau denim în timp ce lucrau, dar munca fizică făcea ca pantalonii să se destrame rapid. Din fericire, soluția a fost găsită – știfturi care întăresc zonele care suportă cea mai mare presiune. Blugii nituiți au avut un succes uriaș și, pe măsură ce îi purtăm și astăzi, este posibil să ne gândim la cât de bine este că au fost inventați.


#2. Gaura din partea superioară a capacului pe un stilou

10 Things Whose Purpose We Could Never Have GuessedOpinia larg răspândită despre aceasta este că a fost făcută să permită fluxului de aer să circule până la plămâni, în cazul în care capacul ar fi accidental înghițit de către o persoană. Dacă ceva se blochează în traheea cuiva, acesta va determina umflarea membranei mucoase. Acest spațiu de pe capac ajută la prevenirea absorbției capacului în membrană.


#1. Restul de material care vine cu haine noi

10 Things Whose Purpose We Could Never Have Guessed

Aceste resturi de material sunt de fapt menite să fie spălate cu detergent sau înălbitor pentru a vă permite să verificați cum reacționează respectivul articol vestimentar nou la anumite tipuri de spălare / diferite substanțe chimice.

Sponsored links