10 dintre cele mai imprevizibile ploi văzute vreodată pe Pământ

De îndată ce ploaia începe să stropească, toată lumea aleargă să se ascundă de ea. Îndrăznim să observăm că din cer nu cade întotdeauna doar apă. Uneori fenomene greu explicabile trimit oamenilor, pe pământ, ploi destul de neobișnuite de broaște, șobolani și chiar… scoici.

Sponsored links

1. Ploaia de monede vechi din secolul XVI-XVII p. Meshchera, Rusia, 1940

În acea zi, o avere a căzut asupra locuitorilor unui sat rus – aproximativ o mie de monede! După cum spun oamenii de știință, pentru a ridica o astfel de greutate în aer este nevoie de o cantitate uriașă de energie, care poate fi adusă doar de o tornadă. Se crede că, în timpul unei furtuni, comoara a fostă lovită de un uragan puternic care a ridicat-o în aer și a aruncat-o în zona satului fericit.

2. Ploaia de broaște, Kaja Janovik, Serbia, 2005

„Mii de broaște au căzut peste noi odată cu ploaia”, a spus atunci un rezident local, Alexander Sayrik. Niciun localnic nu știa cum ar putea veni aceste animalele cu sânge rece din cer. De fapt, așa cum explică unul dintre experți, motivul pentru ar putea fi un vârtej puternic care a adus broaște dintr-un lac din apropiere sau din altă apă.

3. Ploaie de fructe, Coventry, Anglia, 2011

Sponsored links

„A fost atât de neașteptat și de neînțeles încât toată lumea a amuțit”, a spus unul dintre martorii oculari ai evenimentelor. Merele nu sunt fructe foarte ușoare, așa că ar putea face multe daune. Din fericire, oamenii nu au fost răniți: mai multe mașini au devenit victime ale căderii merelor. Unii oameni au găsit și morcovi și chiar varză printre merele căzute din cer.

4. Ploaie roșie (sângeroasă), Kerala, India, 2001

Acest duș a durat nu mai puțin de două luni. Datorită nuanței roșii de sânge intimidante, oamenii au văzut această ploaie ca un semn rău. Cu toate acestea, oamenii de știință i-au liniștit pe locuitorii speriați: ploaia a fost colorată din cauza unui lichen local. Apropo, pe lângă precipitațiile roșii, omenirea a văzut și ploi portocalii și chiar roz.

5. Ploaia de păianjeni, Goulburn, Australia, 2015

 

Sponsored links

Fenomenul nu este cu siguranță unul plăcut! Ecologiștii spun că păianjenii acestei specii urcă în copaci unde țes pânze, foarte asemănătoare unei parașute. Vântul îi împrăștie pe distanțe mari. Așadar, nu vă mirați dacă cândva o ploaie de păianjeni vă cade pe cap in timp ce vizitati Australia.

6. Ploaia de râme, Scoția, 2011

Imaginați-vă că această ploaie a căzut peste elevii uneia dintre școlile care se aflau la stadion în acel moment în timpul lecției de educație fizică. David Crichton, profesorul lor, a fost obligat să întrerupă lecția și să evacueze elevii în incintă. Apoi, profesorul, împreună cu elevii săi, a adunat râmele pentru o lungă perioadă de timp pentru a le da spre examinare. Oamenii de știință au presupus că vântul a adus viermii, dar în acea zi vremea a fost însorită și calmă. Deci nu a existat nicio explicație.

7. Ploaie de păsari, Arkansas, SUA, 2011

Sponsored links

În ajunul Anului Nou 2011 în Statele Unite, 4.000 de mierle au căzut peste rezidenți, toate morte. Ornitologii au studiat acest caz neobișnuit pentru o lungă perioadă de timp și au ajuns la concluzia că păsările nu au murit din cauza lovirii solului, ci atunci când s-au ciocnit cu un obiect. Unii oameni de știință au spus că vina sunt artificiile de Anul Nou. Alții au insistat că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, păsările început să se prăbușească în copaci și case.

8. Ploaia de pește, Yoro, Honduras, mai-iulie, anual

 

Ploaia de pește din Honduras nu este doar un fenomen familiar, ci unul tradițional. Această acțiune are loc în apropierea orașului Yoro din mai până în iulie. Arată cam așa: la ora 17-18, un nor negru atârnă deasupra solului, apoi tunetele urlă, fulgerele luminează cerul și peștii încep să cadă din cer. De altfel, acest fenomen inexplicabil este descris chiar în folclorul hondurian. Chiar Există o mulțime de astfel de cazuri descrise în istorie.

Sponsored links

9. Ploaia de grâu, Spania, 1804

Locuitorii fericiți au fost atât de încântați de ploaia binecuvântată încât s-au gândit: cu siguranță nu s-ar fi putut face fără influența lui Dumnezeu. Cu toate acestea, spre deosebire de teoria creștinilor uimiți, oamenii de știință au găsit un alt motiv: cerealele au fost aduse de vânturi puternice din depozitele distruse din Africa de Nord.

10. Ploaia de meduze

Astfel de ploi apar tot timpul și adesea în locuri care se află la sute de kilometri de coasta a mării. Au fost raportate ploi de meduze în Tokyo, Beijing, Regiunea Irkutsk și Texas.

Sponsored links

 

Sponsored links

SURSĂinteresnosti.com