10 descoperiri norocoase care i-au îmbogățit pe oameni

Potrivit lui Richard Wiseman, profesor de psihologie la Universitatea din Hertfordshire, oamenii își pot crea propriul noroc doar urmând aceste patru principii simple:

Sponsored links

  • Vorbiți cu alți oameni, fiți relaxați și fiți deschiși la noi oportunități.
  • Ascultați-vă intuiția.
  • Așteptați-vă norocul.
  • Transformați ghinionul în noroc folosind diferite tehnici psihologice.

Noi am adunat câteva descoperiri norocoase făcute de oameni care, intenționat sau nu, au urmat aceste principii în viața lor și au devenit super-bogați.

1. „Royal One”

10 Lucky Discoveries That Made People Rich

Un miner norocos din Australia colecta pietre obișnuite și a găsit una mare strălucitoare în fundul găleții sale. Arăta frumos, așa că a dus-o acasă ca suvenir. 14 ani mai târziu, a arătat-o ​​unui specialist și a aflat că era un opal negru foarte rar în valoare de peste 3 milioane de dolari. I s-a dat numele de „Royal One”.

2. Voma de balenă

Charlie Naysmith, un băiat de 8 ani din Marea Britanie, a găsit o piatră neobișnuită pe plajă. După ce a căutat pe Google împreună cu tatăl său, au aflat că era o bucată de chihlimbar sau vomă de balenă, în valoare de 63.000 de dolari. Ambergris este un ingredient foarte valoros în producția de parfumuri.

Sponsored links

3. Peretele monedelor

10 Lucky Discoveries That Made People Rich

În timp ce se jucau într-o casă abandonată din Pennsylvania, niște copii au găsit câteva monede vechi lângă unul dintre pereți. Când părinții au aflat, au rupt peretele și sute de monede au căzut din el. Au existat monede obișnuite în valoare de 8.500 USD și unele monede rare, în valoare de 200.000 USD.

4. Bucăți de aur

10 Lucky Discoveries That Made People Rich

Un fermier local din Australia căuta cu un detector de metale pe terenul din jurul casei sale, când a detectat accidental ceva. Săpând, a găsit câteva bucățele de aur, iar mai apoi a găsit o bucată de aur de 5,5 kg, în valoare de 315.000 de dolari.

5. Super glue

10 Lucky Discoveries That Made People Rich

Sponsored links

Super adezivul a fost descoperit accidental când Harry Coover, un chimist american, și echipa sa, au încercat să dezvolte materiale pentru a face obiective de arme din plastic. A devenit un produs comercial foarte popular în 1985 și a generat aproximativ 2,5 miliarde de dolari.

6. „Hoxne Hoard”

10 Lucky Discoveries That Made People Rich

Peter Whatling, un fermier britanic, i-a cerut prietenului său Eric Lawes să-l ajute, folosind detectorul de metale de casă, să-și găsească ciocanul pierdut. Dar în loc de ciocan au găsit o cutie de lemn cu bijuterii și monede în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari. Arheologii au numit această comoară „Hoxne Hoard” și a fost adusă la British Museum pentru expunere. Eric a primit un premiu de 2,3 milioane de dolari, pe care l-a împărțit cu Peter.

7. Penicilina

10 Lucky Discoveries That Made People Rich

A fost descoperită întâmplător în 1928 de biologul scoțian Alexander Fleming. S-a întors acasă după o vacanță și a găsit un vas murdar plin de bacterii și mucegai pe care uitase să îl curățe. Atunci a observat că mucegaiul a ucis de fapt bacteriile. Datorită faptului că a uitat să-și spe vasele, avem antibiotice astăzi.

Sponsored links

8. Cuptor cu microunde

10 Lucky Discoveries That Made People Rich

Un inginer pe nume Percy Spencer experimenta cu un detector de avion inamic când a descoperit din greșeală că magnetronul poate topi ciocolata. Acest produs accidental i-a adus lui Raytheon (corporația industrială în care a lucrat Spencer) aproximativ 25 de miliarde de dolari.

9. Popsicle

10 Lucky Discoveries That Made People Rich

În 1905, un adolescent pe nume Frank Epperson a lăsat la rece un amestec de pulbere de sodiu și apă într-un pahar, cu un băț agitat în el. 20 de ani mai târziu, „acadelele de gheață” au devenit cu adevărat populare, iar Epperson a devenit extrem de bogat.

10. Coca-Cola

10 Lucky Discoveries That Made People Rich

Una dintre cele mai populare băuturi din lume a fost creată de John Pemberton ca medicament împotriva durerilor de cap. Dar asistentul său a amestecat accidental cele două ingrediente principale (frunze de coca și nuci de cola) cu apă carbogazoasă. Ceea ce dovedește încă o dată: nu ar trebui să-ți fie frică să experimentezi, dacă vrei să ai noroc.

Bonus: Dacă ați mers vreodată pe plajele din Chile sau Peru și ați observat așa ceva:

Ridic-o de jos și consideră-te foarte norocos. Aceasta este Pyura Chilensis. Această mică creatură portocalie cu aspect extraterestru este destul de scumpă și reprezintă o delicatesă în restaurantele chiliene. De asemenea, este foarte gustoasă și este exportată în Suedia și Japonia. Dar o veți găsi doar pe coastele Chile sau Peru.

Ai făcut vreo descoperire norocoasă în viața ta? Sau poate cunoașteți pe cineva care a devenit extrem de bogat doar printr-o coincidență norocoasă? Împărtășiți cu noi în comentarii.

Sponsored links

Sponsored links