10 beneficii surprinzătoare ale cuișoarelor pentru sănătatea ta

Substanțele bioactive din cuișoare

Potrivit unui studiu anumiți compuși bioactivi izolați din extractele de cuișoare includ flavonoide, hexan, clorură de metilen, etanol, timol, eugenol și benzen. S-a raportat că acești compuși posedă proprietăți antioxidante, hepatoprotectoare, antimicrobiene și antiinflamatoare.

Sponsored links

Beneficiile pentru sănătate ale cuișoarelor

Pachet cu substanțe nutritive și compuși bioactivi, nu este de mirare că chiar și o cantitate mică de cuișoare au câteva beneficii interesante pentru sănătate. Să aruncăm o privire asupra beneficiilor lor pentru sănătate.

Ajută sănătatea gastro-intestinală

Se știe că cuișoarele au fost utilizate în mai multe culturi medicinale tradiționale ca o modalitate de a ajuta la problemele stomacale. Potrivit cărții „Ierburi care vindecă: remedii naturale pentru o sănătate bună”, cuișoarele au fost folosite pentru a stimula digestia și a controla iritația gastro-intestinală. În plus, cuișoarele prăjite ar putea fi folosite și pentru a opri vărsăturile, datorită proprietăților lor anestezice. De asemenea, sunt eficiente împotriva ulcerelor și pot fi utilizate ca agent purgativ.

Proprietăți antibacteriene

Cuișoarele sunt recunoscute de mulți pentru proprietățile lor antibacteriene împotriva mai multor agenți patogeni umani. Extractele de cuișoare au fost suficient de puternice pentru a ucide acești agenți patogeni.

Protecția ficatului

Cuișoarele conțin cantități mari de antioxidanți, care sunt ideale pentru protejarea organelor de efectele radicalilor liberi, în special a ficatului. Metabolismul, pe termen lung, crește producția de radicali liberi și profilul lipidic, reducând în același timp antioxidanții din ficat. Extractele de cuișoare sunt o componentă utilă în contracararea acestor efecte cu proprietățile sale hepatoprotectoare.

Ajută pacienții cu diabet

Extractele din cuișoare imită insulina în anumite moduri și ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge. Un studiu publicat în Journal of Ethnopharmacology a constatat că cuișoarele pot avea un efect benefic asupra diabetului ca parte a unei diete pe bază de plante.

Sponsored links

Protejarea oaselor

Extractele hidroalcoolice ale acestui condiment includ compuși fenolici, cum ar fi eugenolul și derivații săi, cum ar fi flavone, izoflavone și flavonoide. Studiile au sugerat că aceste extracte pot fi utile în conservarea protejarea oaselor și a conținutului mineral al oaselor, precum și în creșterea rezistenței la întindere a oaselor în caz de osteoporoză. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma eficacitatea acestor descoperiri.

Booster de imunitate

Anumite plante sunt eficiente în dezvoltarea și protejarea sistemului imunitar. O astfel de plantă este cuișorul. Mugurele de flori uscat al cuișorului conține compuși care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar prin creșterea numărului de celule albe din sânge, îmbunătățind astfel hipersensibilitatea de tip întârziat.

Proprietăți antiinflamatorii

Condimentul posedă proprietăți antiinflamatorii și de calmare a durerii. Studiile pe extracte de cuișoare administrate șobolanilor de laborator sugerează că prezența eugenolului a redus inflamația cauzată de edem. De asemenea, s-a confirmat că eugenolul poate reduce durerea prin stimularea receptorilor de durere.

Sănătatea orală

Cuișoarele pot fi luate pentru reducerea bolilor gingivale, cum ar fi gingivita și parodontita. Extractele de muguri de cuișoare controlează în mod semnificativ creșterea agenților patogeni orali, care sunt responsabili de diferite boli orale, conform unui studiu publicat în Journal of Natural Products. Acestea pot fi, de asemenea, utilizate pentru durerile de dinți datorită proprietăților lor de calmare a durerii.

Proprietăți afrodisiace

Din cele mai vechi timpuri, s-a descoperit că unele condimentele precum cuișorul și nucșoara posedă proprietăți afrodisiace. Experimentele pe extractele de cuișoare și nucșoară au fost testate în locul medicamentelor standard administrate și atât cuișoarele, cât și nucșoara au prezentat rezultate pozitive.

Sponsored links

Tratamentul durerilor de cap

Durerile de cap pot fi reduse folosind cuișoare. Faceți o pastă din câteva cuișoare și amestecați-o cu un praf de sare de munte. Adăugați acest amestec la un pahar de lapte. Acest amestec reduce durerile de cap rapid și eficient.

De unde să cumpărați cuișoare?

Puteți cumpăra cuișoare întregi de bună calitate online sau de la supermarket. Se depozitează cel mai bine în pahare mici de condimente sau recipiente de oțel într-un loc răcoros și uscat, unde pot fi păstrate luni întregi. Cuișoarele proaspete au o aromă puternică, așa că asigurați-vă că le folosiți cu moderație.

Efectele secundare ale cuișoarelor

Componentele prezente în cuișoare se pot dovedi dăunătoare dacă sunt utilizate în exces sau nediluate. Iată câteva dintre derivatele cuișoarelor care ar trebui utilizate în mod responsabil.

Ulei esențial de cuișoare: Uleiul esențial de cuișoare nu trebuie utilizat direct. Trebuie diluat fie în ulei de măsline, fie în apă distilată. Uleiul din extract de cuișoare este considerat în general sigur, dar un studiu a arătat că posedă proprietăți citotoxice.

Țigări cu cuișoare: În Indonezia, cuișoarele sunt consumate pe scară largă sub formă de țigări, cunoscute popular ca kreteks. Aceste țigări cu cuișoare au apărut ca o alternativă la țigările cu tutun, dar cercetările arată că țigările cu cuișoare sunt mai nesănătoase decât țigările convenționale. În cazul țigărilor cu cuișoare, cantitatea de nicotină, monoxid de carbon și gudron care pătrundea în plămâni a fost mai mare decât cea a țigărilor normale de tutun.

Sponsored links

Sponsored links