10 beneficii fascinante pe care le are pentru sănătate consumul de lapte de capră. Poate trata TBC și astmul, scade colesterolul, poate vindeca alergiile și este un probiotic excelent

BENEFICIILE LAPTELUI DE CAPRĂ

Sponsored links

Pentru mulți, laptele de vacă este complet exclus. Este greu de digerat, bogat în alergeni și plin cu lactoză, care poate face ravagii în tractul gastro-intestinal. Introduceți laptele de capră în alimentația dvs., o alternativă bogată în nutrienți, care este gustoasă, ușoară pentru intestin și mult mai puțin inflamatoare decât laptele obișnuit de vacă. Din aceste motive, multe diete care conțin lactate, cum ar fi dieta Paleo, cu conținut scăzut de carbohidrați și dieta keto, recomandă lapte de capră.

Nu numai că este plin de vitamine și minerale de care corpul tău are nevoie, dar este și incredibil de versatil. Puteți folosi cu ușurință lapte de capră pentru a face brânză sănătoasă, smoothie-uri, produse de îngrijire a pielii, deserturi și multe altele. Este o modalitate grozavă de a adăuga un ingredient bun și hrănitor rețetelor tale preferate.

Ce este laptele de capră? 

Laptele de capră este un tip de lapte produs de capre. Este bogat în nutrienți esențiali și este o sursă bună de vitamine și minerale precum calciu, fosfor, riboflavină și multe altele. De asemenea, este bogat în acizi grași cu lanț mediu. Acizii grași cu lanț mediu sunt un tip de grăsime sănătoasă pentru inimă care este asociată cu o mulțime de beneficii impresionante pentru sănătate.

La fel ca laptele de vacă, laptele de capră este considerat tehnic un tip de lactate, deoarece este produs de la un mamifer. Cu toate acestea, este de fapt o alternativă excelentă la laptele de vacă, deoarece este mai ușor de digerat, mai puțin inflamator și mai scăzut în mulți dintre alergenii care se găsesc în mod obișnuit în laptele de vacă.

Deci este sigur să bei lapte de capră? Este laptele de capră mai bun pentru tine decât alte tipuri de lapte? Și laptele de capră te face să te îngrași? Continuați să citiți pentru răspunsurile la întrebările voastre arzătoare despre acest tip special de lapte.

Sponsored links

Nutrienții din laptele de capră

 

Deși nu este foarte popular în lumea occidentală, laptele de capră este de fapt una dintre cele mai consumate băuturi lactate din restul lumii și pe bună dreptate. Are un gust grozav și este plin de nutrienți.

O cană (aproximativ 244 de grame) de hrană cu lapte de capră conține aproximativ:

168 de calorii
10,9 grame carbohidrați
8,7 grame proteine
10,1 grame de grăsime
327 miligrame de calciu (33% DV)
271 miligrame de fosfor (27% DV)
0,3 miligrame de riboflavină (20% DV)
498 miligrame de potasiu (14% DV)
483 de unități internaționale de vitamina A (10% DV)
34,2 miligrame de magneziu (9 la sută DV)
0,1 miligrame de tiamină (8% DV)
0,8 miligrame de acid pantotenic (8 procente DV)
29,3 unități internaționale de vitamina D (7% DV)
0,1 miligrame de vitamina B6 (6 procente DV)
0,1 miligrame de cupru (6 procente DV)
3,4 micrograme de seleniu (5% DV)
3,2 miligrame de vitamina C (5% DV)

Beneficii lapte de capră

Mai ușor de digerat
Mai puțini alergeni și mai puțin inflamatori
Bogat în calciu
Ajută la reducerea nivelului de colesterol
Te ajută să ai o piele sănătoasă
Îmbunătățește absorbția nutrienților

Sponsored links

1. Mai ușor de digerat

În timp ce conținutul de grăsime din laptele de capră și de vacă este similar, globulele de grăsime din laptele de capră sunt mai mici. Asta face ca organismul tău să fie mai ușor de digerat. Odată ce ajunge în stomac, proteina din laptele de capră formează un caș mai moale decât laptele de vacă. Doar aproximativ 2% din laptele de capră este caș, comparativ cu aproximativ 10% din laptele de vacă. Acest lucru vă ajută corpul să îl digere cu mai puțină iritare decât laptele de vacă.

Laptele de capră are, de asemenea, mai puțin lactoză sau zaharuri din lapte decât laptele de vacă. Deoarece mulți oameni au intoleranță la lactoză sau au dificultăți în digerarea lactozei din laptele de vacă, laptele de capră poate fi o opțiune viabilă.

2. Mai puțini alergeni și mai puțin inflamatori

Majoritatea persoanelor care sunt intolerante la laptele de vacă sunt de fapt sensibile la una dintre proteinele găsite în acesta, cazeina A1, și nu au capacitatea de a o digera. În plus, laptele de vacă este alergia numărul 1 în rândul copiilor și poate persista pe tot parcursul vârstei adulte. Asta pentru că conține mai mult de 20 de alergeni diferiți (inclusiv cazeina A1) care pot provoca reacții alergice. Simptomele alergiei la laptele de vacă sunt adesea confundate cu simptomele alergiei sezoniere. Este ușor de înțeles de ce. Simptomele alergiei la laptele de vacă pot varia de la urticarie și secreții nazale până la crampe abdominale și colici la bebeluși.

Care este problema cu cazeina A1? Această proteină este foarte inflamatoare pentru unii oameni, iar inflamația stă la baza majorității bolilor. Cazeina A1 poate contribui la probleme gastrointestinale cum ar fi sindromul intestinului iritabil, boala Crohn, intestin permeabil și colita. De asemenea, poate juca un rol în câteva probleme mai puțin evidente, cum ar fi acneea, bolile autoimune și problemele pielii, cum ar fi eczema.

Deși există unele vaci care nu produc proteină de cazeină A1, și anume vacile Jersey și Guernsey, majoritatea bovinelor din SUA, Europa de Vest și Australia sunt Holstein și Fresian, ambele producătoare de cazeină A1.

Sponsored links

Dimpotrivă, laptele care conține în mare parte sau exclusiv cazeină A2 nu produce niciunul dintre aceste efecte inflamatorii. Laptele de capră conține doar cazeină A2. Acest lucru îl face, din punct de vedere proteic, cel mai apropiat lapte de laptele matern uman. De fapt, un studiu sugerează că laptele de capră, atunci când este folosit ca primă proteină după alăptare, este mai puțin alergen pentru bebeluși decât laptele de vacă.

3. Bogat în calciu

În timp ce laptele de vacă este adesea prezentat drept unul dintre principalele alimente bogate în calciu, nu este nevoie să vă faceți griji că nu obțineți suficient calciu atunci când treceți la lapte de capră. De fapt, este și mai bogat în minerale. Laptele de capră conține aproximativ 33% din valoarea zilnică recomandată într-o cană, față de 28% în laptele de vacă.

Calciul este esențial pentru multe aspecte ale sănătății. Este deosebit de important când vine vorba de sănătatea oaselor. De fapt, peste 99% din calciul din corpul tău se găsește în oase și dinți. Ajută la creșterea masei osoase și oferă țesutului puterea sa pentru a maximiza rezistența osului.

4. Ajută la reducerea nivelului de colesterol

Unul dintre cele mai importante beneficii ale laptelui de capră pentru bărbați și femei deopotrivă este efectele sale terapeutice asupra sănătății inimii. Acest lucru se datorează faptului că laptele de capră are un nivel ridicat de acizi grași cu lanț mediu. De fapt, există aproximativ 30% până la 35%, spre deosebire de 15% până la 20% din acizii grași cu lanț mediu în laptele de vacă. În loc să fie stocați ca grăsime corporală, acești acizi grași oferă un plus de energie și ajută la scăderea colesterolului. Ele pot ajuta chiar la tratarea unor afecțiuni precum bolile coronariene și tulburările intestinale.

Dar stai, mai sunt! Laptele de capră ajută, de asemenea, la creșterea nivelului de colesterol „bun” în timp ce îl reduce pe cel rău. De fapt, are proprietăți vindecătoare asemănătoare uleiului de măsline și este recomandat pentru a menține colesterolul ridicat sub control.

5. Te ajută să ai o pielea sănătoasă

Acizii grași și trigliceridele prezente în laptele de capră nu numai că îți mențin interiorul să funcționeze fără probleme, dar te ajută să arăți grozav și în exterior. Calitățile lor hidratante ajută la menținerea pielii bebelușului moale. Laptele de capră are, de asemenea, niveluri ridicate de vitamina A. Vitamina A vă poate îmbunătăți tenul, combate acneea și îmbunătăți sănătatea generală a pielii. Îar acidul lactic care se găsește în laptele de capră ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii și refacerea de noi celule.

6. Îmbunătățește absorbția nutrienților

În timp ce laptele de capră și de vaca s-ar putea clasa în mod similar pentru conținutul de minerale, laptele de capră ar putea fi totuși câștigătorul. Acest lucru se datorează faptului că studiile timpurii au descoperit că nutrienții precum fierul, calciul, magneziul și fosforul erau mai ușor digerați și utilizați de organism din laptele de capră decât în ​​laptele de vacă. Datorită biodisponibilității acestor minerale, laptele de capră pare promițător și pentru tratamentul deficiențelor nutriționale, cum ar fi anemia și demineralizarea oaselor. În plus, poate ajuta la abordarea prea frecventelor deficiențe de fier și de magneziu.

De fapt, unii cercetători sugerează că laptele de capră ar trebui consumat în mod regulat de către persoanele cu probleme de malabsorbție, anemie, osteoporoză sau tratamente prelungite cu suplimente de fier.

Consumul regulat de lapte de capră sporește capacitatea organismului de a folosi fier. De asemenea, stimulează regenerarea hemoglobinei. Combinat, acest lucru face din laptele de capră o modalitate sigură și naturală de a trata osteoporoza și de a combate anemia.

Sponsored links

7. Conține acizi grași esențiali

Laptele de capră conține aproximativ 35% mai mulți acizi grași decât laptele de vacă, care conține 17% din acizi grași. Pe lângă asta, laptele de capră este mai bun atunci când este băut în stare crudă, chiar și pentru cei care au intoleranță la lactoză. Laptele de capră este util și pentru scăderea colesterolului ridicat. Acizii grași antimicrobieni, cum ar fi caprilatul și acidul capric, care se găsesc în laptele de capră, sunt folositori pentru repararea sistemului digestiv.

8. Nu provoacă alergii

Mulți oameni se plâng că laptele de vacă îi poate face alergici și susceptibili la boli respiratorii. Dar nu vă faceți griji, laptele de capră este foarte bun ca alternativă și foarte puternic și benefic pentru a depăși aceste probleme. Conținutul ridicat de grăsimi din laptele de vaca este cauzat de apariția mucusului care poate declanșa alergii. Bulele de grăsime conținute în laptele de capră au doar o zecime din grăsimea din laptele de vacă. Deci, din această cauză, poate fi evitată iritarea colonului.

9. Acționează ca un agent metabolic

Pe baza cercetărilor și studiilor efectuate asupra laptelui de capră, s-a ajuns la concluzia că laptele de capră crește capacitatea de absorbție a fierului și a cuprului, în special la persoanele cu sistemul digestiv perturbat.

10. Ajută la prevenirea osteoporozei

De obicei, persoanele cu osteoporoză consumă lapte de vacă pentru a crește necesarul de calciu. Nu este nimic greșit dacă începeți să consumați lapte de capră, deoarece laptele de capră este foarte bogat în calciu și în aminoacidul triptofan. Calciul care este foarte util în creșterea, în protejarea densității oaselor, în previnirea osteoporozei și în împiedicarea măcinării oaselor la persoanele care îmbătrânesc.

11. O nutriție bună și naturală

Capra cunoscută ca animal cu sodiu bio-organic, iar laptele său are beneficii pentru a crește flexibilitatea și vitalitatea. Sodiul bio-organic este un element care menține articulațiile flexibile și sănătoase. Pe lânga asta, laptele de capră este folosit si ca medicament pentru mentinerea si regenerarea sistemului nervos.

12. Poate trata TBC și  astmul

Unul dintre beneficiile pentru sănătate ale laptelui de capră este și pentru persoanele cu boli respiratorii precum astm, tuberculoză (TBC), bronșită, infecție pulmonară. Pentru că laptele de capră conține betacazeină, care este bună pentru persoanele cu astm bronșic, tuberculoză, bronșită și pneumonie.

13. Bun pentru femeile însărcinate și femeile care alăptează

Unul dintre beneficiile pentru sănătate ale laptelui de capră este ca un nutrient suplimentar pentru femeia însărcinată și femeia care alăptează.

Laptele de capră joacă un rol în formarea și dezvoltarea sugarilor în timpul uterului. Consumul a două pahare de lapte de capră la începutul sarcinii este util pentru a ajuta procesul de creștere fetală și pentru a ajuta la dezvoltarea creierului sugarului. De asemenea, util pentru a menține rezistența și a preveni starea slabă și mai puțin puternică.

Are nevoie de nutrienți pentru a hrăni perfect copilul. Laptele matern este cel mai bun aliment pentru bebeluș, dar majoritatea femeilor care alăptează au fost forțate să oprească alăptarea deoarece fluxul de lapte matern devine mai mic, în timp ce copilul are nevoie de mai mult lapte matern pe măsură ce progresează. Consumul de lapte de capră de două ori pe zi poate ajuta la creșterea producției de lapte matern, dacă bebelușul are 6 luni, lapte de capră poate fi administrat în funcție de nevoile bebelușului.

14. Tratarea anemiei

Consumul de lapte de capră poate îmbunătăți starea persoanelor cu anemie, care este boala cauzată de deficiența de fier. Acest lucru se datorează faptului că laptele de capră poate crește fierul folosit de organism și poate stimula reînnoirea hemoglobinei. Spre deosebire de laptele de vacă, laptele de capră minimizează interacțiunea dintre calciu și fier din organism. Interacțiunea dintre calciu și fier are un efect de inhibiție reciprocă. De exemplu, calciul din laptele de vacă poate scădea absorbția fierului în organism.

Sponsored links

15. Ca probiotice

Laptele de capră este bogat în oligozaharide sau substanțe care conțin zahăr simplu. Cu aceeași compoziție ca și laptele matern, oligozaharidele din laptele de capră acționează ca probiotice în organismul nostru. Aceste substanțe pot curăța colonul de ciuperci și bacterii care sunt produse de resturile alimentare.

16. Se absoarbe ușor de către organism

Un alt beneficiu pentru sănătate al laptelui de capră este că laptele de capră poate fi puțin mai bun pentru persoanele care au intoleranță la lactoză. Acest lucru se datorează faptului că laptele de capră conține mai puțină lactoză decât laptele de vacă, deci se absoarbe mai ușor. Pe lângă asta, masa de proteine ​​din laptele de capră care s-a format prin activitatea acidă a stomacului este mai moale, astfel încât va fi mai ușor de digerat. Acest lucru poate aduce beneficii bebelușilor care vomită adesea sau au tulburări digestive, cum ar fi refluxul.

17. Ajută la tratarea alergiilor de piele

Unul dintre beneficiile pentru sănătate ale laptelui de capră este ajutorul în tratarea alergiilor de piele și alte organe. Lactoglobulina, joacă un rol de reținere a proteinelor cauzate de alergii.

18. Creșterea vitalității

Laptele de capră poate depăși problema impotenței sau frigidității și crește vitalitatea bărbaților și femeilor adulți. Așa că adulții care îl consumă se mențin puternici și nu obosesc ușor.

19. Ajută la reducerea durerii cauzate de cancer

Laptele de capră poate ajuta la reducerea durerii cauzate de boala canceroasă. Enzima xantinoxidază și niacina (vitamina B3) care funcționează pentru a reduce celulele canceroase sau tumorile și, de asemenea, pot reduce efectul toxinei chimioterapice.

20. Ajută pancreasul să funcționeze bine

Laptele de capră conține A2-betacazeină și aminoacizi esențiali, care au rolul de a ajuta pancreasul ca producător și creator de insulină, care este utilă pentru persoanele cu diabet.

21. Tratarea bolii ulceroase

Conținutul de magneziu din laptele de capră este foarte util în tratarea bolii ulceroase. Laptele de capră nu conține o proteină complexă, așa că este sigur pentru consum și nu trebuie să vă faceți griji în privința alergiilor.

22. Menține sănătatea inimii

Laptele de capră este foarte util în menținerea sănătății inimii, deoarece conține foarte mult calciu. Dacă consumăm în mod obișnuit lapte de capră, acesta poate îmbunătăți circulația sângelui, poate reduce riscul de accident vascular cerebral, poate controla tensiunea arterială și poate vindeca inflamația vaselor de sânge.

23. Bun pentru dietă

Cu un conținut de grăsime mai mic decât laptele de vacă, laptele de capră poate fi o alternativă la cel de vacă. Deoarece conținutul de grăsimi din laptele de capră este mai mic decât cel de vacă, iar proteinele și aminoacizii din laptele de capră sunt încă echivalente cu cantitatea de proteine ​​și aminoacizi din laptele de vacă.

Astfel, laptele de capră are multe beneficii pentru sănătate. Este gustos și cremos și îl puteți bea o dată pe zi. 

Sponsored links