10 Alimente care stimulează funcția ficatului și ajută la detoxifierea organismului

Funcționarea corespunzătoare a ficatului este atât de importantă pentru sănătatea corpului dumneavoastră. Vă puteți ajuta ficatul mâncând tipurile potrivite de alimente de detoxifiere. O alimentație adecvată de detoxifiere nu numai că va îmbunătăți funcția ficatului, dar te va ajuta și să te simți grozav.

Sponsored links

Ficatul îndeplinește câteva sarcini importante. De exemplu, ficatul este responsabil pentru stocarea fierului și a vitaminelor în organism, transformă zahărul depozitat în zahăr utilizabil atunci când organismul are nevoie de el și detoxifică sângele pentru a ajuta organismul să scape de substanțele nocive.

În fiecare zi suntem afectați de substanțe nocive. Unele provin din mediu, precum aerul toxic, în timp ce altele provin din substanțele pe care le punem în corpul nostru, precum alcoolul sau pesticidele din alimente.

De aceea este atât de important procesul de detoxifiere a ficatului. Consumul unor alimente care stimulează ficatul poate ajuta la ușurarea detoxifiereii ficatului care filtrează și te scapă de substanțele nocive.

Iată 10 alimente care stimulează funcția ficatului și ajută la detoxifierea organismului:

1. Roșii

Roșiile sunt bogate într-o proteină cunoscută sub numele de glutation, care ajută la detoxifierea ficatului. Licopenul din roșii ajută, de asemenea, la protejarea organismului împotriva cancerului de sân, piele și plămâni. Găsiți modalități de a include roșiile în dieta dvs. Un mare ex clasic, de exemplu, este să tăiați roșiile și să le adăugați în salată. Roșiile sunt grozave și în sandvișuri. Puteți încerca, de asemenea, să utilizați roșii în rețetele de suc. Sucurile de casă sunt fantastice pentru o cură de detoxifiere!

Sponsored links

2. Grapefruit

Grapefruitul conține, de asemenea, proteina de curățare a ficatului, glutation. Este, de asemenea, bogat în vitamina C și antioxidanți care stimulează producția de enzime de detoxifiere a ficatului, care ajută la procesul natural de curățare a ficatului.

Dacă intenționați să faceți o detoxifiere cu suc (Nu ezita!), cu siguranță ar trebui să includeți niște grapefruit în rețetele voastre. Nu numai că are un gust grozav, ci este și plin de nutrienți și vă va ajuta la curățarea ficatului. Cu siguranță, când vine vorba de diete de detoxifiere, grapefruitul este o alegere superbă!

 

3. Citrice

Citricele precum lămâia și portocala conțin cantități mari de Vitamina C. Vitamina C este esențială pentru stimularea ficatului și pentru sinteza materialelor toxice în substanțe care pot fi absorbite de apă. Încercați să stoarceți niște suc de lămâie sau de portocală pe cină sau salată.

Sponsored links

În plus, puteți adăuga lămâie sau lime – sau ambele – în apă. Consumul de multă apă purificată este, de asemenea, crucial pentru o detoxifiere adecvată. Cu toate acestea, nu toată lumea iubește apa plată simplă, așa că adăugarea de lime proaspăt sau suc de lămâie este o modalitate excelentă de a îi da gust. Are un gust grozav și este super răcoritoare!

4. Turmeric

Turmericul este cel mai bun condiment pe care îl poți consuma când vine vorba de sănătatea ficatului tău. Ajută la stimularea procesului de detoxifiere al ficatului, ajutând enzimele care elimină în mod activ agenții cancerigeni din organism.

Turmericul a fost folosit de mii de ani pentru a vindeca bolile hepatice. Într-adevăr, este fantastic pentru funcționarea corectă a ficatului! Nu sunteți sigur cum să folosiți turmericul? Îl poți folosi pentru a da gust mai multor feluri de mâncare. În plus, s-ar putea să fii surprins să afli că poți folosi turmeric chiar și în suc.

 

5. Merele

Sponsored links

Merele conțin cantități mari de pectină, care ajută la curățarea ficatului și la eliberarea toxinelor în tractul digestiv. Consumul de mere ajută ficatul să gestioneze toxinele în timpul procesului de detoxifiere.

Merele, desigur, sunt grozave pentru sucuri. Sunt dulci și oferă o cantitate mare de suc. Consumul de mere întregi este, de asemenea, grozav pentru funcția hepatică. Încercați să le tăiați în bucăți mici și să le adăugați în salata verde.

6. Usturoiul

Usturoiul este bogat în doi compuși naturali care ajută la curățarea ficatului – alicină și seleniu. De asemenea, este plin cu sulf, care ajută la activarea enzimelor hepatice care elimină toxinele. Usturoiul nu este folosit în mod obișnuit în rețetele de suc, de aceea ar trebui să fie totuși o parte a unei diete de detoxifiere.

Este excelent pentru funcția hepatică și, de asemenea, vă va ajuta corpul să lupte împotriva bacteriilor și virușilor dăunători. Usturoiul proaspăt, tocat este grozav în mai multe feluri de mâncare. Dacă te descurci, poți, de asemenea, să înghiți câteva bucăți mici de usturoi mărunțit – doar asigură-te că le consumi cu multă apă.

 

7. Legume cu frunze verzi

Desigur, legumele cu frunze verzi ar trebui să facă parte din orice dietă de detoxifiere. Nu sunt bune numai pentru funcționarea ficatului, ci sunt bune pentru sănătatea ta generală. Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă vegetală, care are multe beneficii pentru sănătate atunci când vine vorba de sănătatea ficatului.

Crește producția de bilă și ajută la neutralizarea metalelor grele, a substanțelor chimice și pesticidelor din organism. Dar nu trebuie să mănânci doar frunze simple de spanac. Combinați-l cu mai multe legume colorate. Fii creativ și adaugă cât mai multe legume sănătoase la legumele cu frunze verzi. Salata ta nu trebuie să fie simplă!

8. Ulei de măsline

Sponsored links

Uleiul de măsline, împreună cu alte uleiuri organice presate la rece, cum ar fi nucile și semințele de in, susțin în mod natural ficatul. Acestea servesc ca bază lichidă pentru a ajuta organismul să absoarbă toxinele dăunătoare.

Încercați să utilizați ulei de măsline ca ingredient pentru dressing pentru salată. Se amestecă cu oțet și se stropește peste salata ta verde sănătoasă. De asemenea, îl puteți adăuga la paste, împreună cu câteva condimente de bază, sănătoase.

 

9. Cerealele alternative

Cerealele care sunt bogate în gluten, cum ar fi grâul, făina și alte cereale integrale, pun un plus de presiune asupra ficatului. Trecerea la cereale alternative, cum ar fi quinoa, meiul și hrișca, poate ajuta la ușurarea sarcinii ficatului atunci când vine vorba de procesul de detoxifiere. Utilizarea acestor cereale nu trebuie să fie un proces complicat. Există o mulțime de rețete de pâine cu hrișcă, de exemplu, care sunt rapide și ușoare.

10. Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles conțin un antioxidant cunoscut sub numele de glucozinolat, care forțează ficatul să elibereze enzime care ajută la protejarea organismului atât de toxinele din mediu, cât și de cele alimentare. Varza de Bruxelles este o garnitură excelentă și plină de nutrienți. Asigurați-vă că o includeți în dieta dvs. de detoxifiere pentru a îmbunătăți funcția ficatului.

Sponsored links