10 alimente care îți accelerează metabolismul

Este important să rețineți că fiecare persoană are un metabolism diferit. A face exerciții fizice regulate, a dormi suficient și a bea multă apă sunt trei dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a vă accelera metabolismul. Cu toate acestea, îl puteți face să funcționeze eficient, mâncând corect.
Astăzi, noi, împărtășim o listă de alimente care s-au dovedit a ajuta la accelerarea metabolismului. Adăugați aceste alimente în dieta zilnică și urmăriți cum scad kilogramele.

Sponsored links

10. Ardei iute

Conform studiilor, consumul de ardei iute vă poate accelera metabolismul cu 25%.
Dacă mâncatul alimentelor picante te face să transpiri mai mult decât de obicei, acest lucru se datorează capsaicinei, un compus care stimulează receptorii de durere din organism. Crește circulația sângelui și rata metabolică, făcând corpul să ardă grăsimi mai repede.
Unde îl găsești? În ardeiul iute, jalapenos, ardeii cayenne și alte forme de ardei iute.

9. Cereale integrale: fulgi de ovăz și orez brun

Aportul de cereale este întotdeauna recomandat într-o dietă sănătoasă. Secretul este alegerea cerealelor integrale – de exemplu grâu, fulgi de ovăz, orez și porumb.
Cerealele integrale au nutrienți și carbohidrați complecși care vă accelerează metabolismul prin stabilizarea nivelului de insulină.
Nu uitați că dacă aveți un nivel scăzut de insulină, dezechilibrul acestei substanțe chimice va spune organismului că trebuie să stocheze grăsimi suplimentare. De aceea, fii precaut cu privire la consumul acestui aliment.

8. Broccoli

Sponsored links

Este posibil ca broccoli să nu fie leguma ta preferată, dar este o sursă importantă de calciu, care îți accelerează metabolismul. Este, de asemenea, bogat în vitaminele C, K și A.
O porție de broccoli vă va oferi o cantitate importantă de folat și fibre dietetice și o varietate de antioxidanți. Este unul dintre cele mai bune alimente de detoxifiere pe care le poți adăuga în dieta ta.

7. Supe

Numeroase studii confirmă faptul că consumul de supă scade riscul de obezitate. În majoritatea dietelor, acest aliment este încorporat înainte de mesele principale. De ce? Cercetătorii concluzionează că persoanele care încep cu supă consumă mai puține alimente solide atunci când vine vorba de masa principală.
De fapt, un studiu efectuat la Universitatea Penn State a stabilit că combinația de lichide și solide din supă generează o reducere a poftei de mâncare, reducând astfel prea mult aportul de alimente și contribuind la arderea mai rapidă a grăsimilor.

6. Cafea și ceai verde

Multe studii au arătat că ceaiul verde și cafeaua accelerează metabolismul și oferă multe alte beneficii pentru sănătate cum ar fi: posedă o cantitate mare de antioxidanți, ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, ajută la arderea mai multor grăsimi și la reducerea semnelor de celulită.

Sponsored links

5. Merele și perele

Merele și perele pot fi mari aliați de ajutor atunci când vine vorba de slăbit, nu numai din cauza conținutului lor caloric redus, ci și pentru că aceste două fructe vă pot stimula metabolismul. Acest lucru este susținut de un studiu realizat la Universitatea de Stat din Rio de Janeiro, care confirmă faptul că femeile care au mâncat trei mere sau pere mici pe zi au slăbit mai mult decât cele care nu au consumat aceste fructe.

4. Condimente

Condimentele precum piperul negru, semințele de muștar, pudra de usturoi și ghimbir vă pot menține ratele metabolice ridicate. Este dovedit că persoanele care încorporează condimente în dieta lor pot arde până la 1.000 de calorii în plus pe zi.

3. Citrice

Sponsored links

Citricele, cum ar fi portocalele, grapefruitul și lămâile, de asemenea, ajută la arderea grăsimilor și la menținerea metabolismului ridicat. În plus, datorită cantității mari de vitamina C, citricele reglează nivelul de insulină.

2. Alimente bogate în calciu


Dacă doriți să vă creșteți rata metabolică, este foarte important să consumați o mulțime de alimente bogate în calciu.
Un studiu efectuat la Universitatea din Tennessee a confirmat că persoanele care consumă între 1.200 și 1.300 de miligrame de calciu pe zi pierd de două ori mai mult în greutate decât cei care îl consumă în cantități mai mici.

1. Acizi grași omega-3

Acizii grași omega-3 se găsesc în principal în pește, dar sunt prezenți și în nuci și semințe, semințe de in și ulei de semințe de cânepă.
Aceste alimente vă accelerează metabolismul, deoarece reduc producția unui hormon numit leptină (o substanță chimică naturală care vă încetinește metabolismul).
De fapt, un studiu realizat de Clinica Mayo a constatat că triburile africane care au inclus în alimentația lor o multitudine de mâncăruri care au la bază peștele, au avut niveluri de leptină de cinci ori mai mici decât cele care nu l-au consumat.

Sponsored links