10 Alimente care arată ca organele corpului pentru care sunt bune

Fiecare om a auzit expresia alimentație sănătoase: „Ești ceea ce mănânci”.  Am găsit 10 alimente care oglindesc părțile corpului cărora le oferă nutrienți – de exemplu, nucile care stimulează creierul arată de fapt ca un creier. Coincidență? Poate. Deși aceste alimente sănătoase sunt benefice pentru întregul corp, lista de mai jos este un memento distractiv despre ce să mănânci pentru a viza anumite zone.

Advertisement

1

MORCOVUL: OCHI

Tăiați un morcov rondele și vei observa că seamănă cu un ochi – priviți cu atenție și veți observa chiar un model de linii radiante care imită pupila și irisul.

Și vorba bunicelor noastre este adevărată: ronțătul de morcovi  îți va face ochii sănătoși. Morcovii sunt plini de vitamine și antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul, care scad șansa de degenerescență maculară, principala cauză a pierderii vederii la persoanele în vârstă.

2

NUCA: CREIER

Pliurile și ridurile unei nuci aduc în minte un alt organ uman: creierul. Forma nucii aproximează chiar și partea corpului, arătând ca și cum ar avea emisfere stânga și dreaptă.

Și nu este de mirare că nucile sunt supranumite „hrană pentru creier” – potrivit Lisei Avellino, dietetician pentru Focus28 Diet, „au un conținut foarte mare de acizi grași omega-3, care ajută la susținerea funcției creierului”.

Advertisement

3

ȚELINĂ: OASE

Tulpinile lungi și subțiri de țelină arată exact ca oasele – și sunt bune pentru sănătatea acestora. Țelina este o sursă excelentă de siliciu, care face parte din structura moleculară care conferă oaselor rezistența.

O altă coincidență legate de oase și țelină: Oasele au 23% sodiu, la fel și țelina.

4

AVOCADO: UTER

Forma unui avocado arată ca un uter și susține sănătatea reproductivă. „Avocado este o sursă bună de acid folic”, spune Elizabeth Somer, dietetician și autoarea cărții Eat Your Way to Happiness.

„S-a descoperit că acidul folic reduce riscul de displazie cervicală, care este o afecțiune precanceroasă”.

Advertisement

5

SCOICI: TESTICULE

Studiile au oferit dovezi că scoicile, care se aseamănă cu testiculele, sunt de fapt bune pentru organele sexuale masculine.

Cercetarile din Olanda au sugerat ca suplimentarea dietei cu acid folic si zinc – scoicile sunt bogate in acid folic și zinc – poate avea un efect semnificativ asupra îmbunătățirii calității spermei la bărbați.

6

GRAPEFRUIT: SÂNI

Asemănarea dintre citricele rotunde – precum lămâile și grapefruitul – și sâni poate fi mai mult decât coincidență.

Grapefruitul conține substanțe numite limonoizi, despre care s-a demonstrat că inhibă dezvoltarea cancerului la animalele de laborator și în celulele mamare umane.

Advertisement

7

ROȘIE: INIMA

Tăiați o roșie felii și veți observa că legumele roșii au mai multe camere care seamănă cu structura unei inimi.

Studiile au descoperit că, din cauza licopenului din roșii, scade riscul de boli de inimă la bărbații și femeile care le mănâncă. Dacă le amesteci cu puțină grăsime, cum ar fi uleiul de măsline sau avocado, va crește absorbția licopenului de către organism de aproape zece ori.

8

VIN ROȘU: SÂNGE

Vinul roșu, care este bogat în antioxidanți și polifenoli, inclusiv resveratrol puternic, arată ca sângele. Când îl bei, te încarci cu adevărat cu elemente sănătoase care protejează împotriva factorilor distructivi din sânge, cum ar fi colesterolul LDL, care poate provoca boli de inimă.

Există, de asemenea, un compus în vinul roșu care subțiază sângele, astfel încât reduce cheagurile de sânge, care sunt asociate cu accidentul vascular cerebral și bolile de inimă.

Advertisement

9

 

GHIMBIR: STOMAC

Oricine a ajuns vreodată să bea ceai de ghimbir când a avut dureri de stomac știe despre efectele antigreață ale ghimbirului. Deci, se cuvine ca planta să semene oarecum cu organul digestiv.

Potrivit dr. Moulavi, „gingerolul, care este ingredientul responsabil pentru mirosul și gustul înțepător al ghimbirului, este listat în baza de date USDA cu substanțe fitochimice ca având capacitatea de a preveni greața și vărsăturile”.

10

CARTOF DULCE: PANCREAS

Cartoful dulce alungit are o mare asemănare cu pancreasul și, de asemenea, susține funcționarea sănătoasă a acestui organ.

Cartofii dulci au un conținut ridicat de beta-caroten, care este un antioxidant puternic care protejează toate țesuturile corpului, inclusiv pancreasul, de leziunile asociate cu cancerul sau îmbătrânirea.

Advertisement