Tunelul celor 365 de sfinți, locul de reculegere din România devenit atracție turistică

see

enter site În staţiunea montană Straja din Valea Jiului, nu departe de Masivul Vâlcan (1.946 m altitudine) ce face parte din Munţii Retezat-Godeanu, descoperi un tunel impresionant din beton, de 54 m lungime. Interesant la acest tunel este faptul că pe interiorul lui sunt pictați 365 de sfinți din calendarul ortodox, pentru fiecare zi din an, iar tavanul este plin de scene din Vechiul şi Noul Testament. O candelă este veșnic aprinsă în acest tunel și este mutată în fiecare zi în fața icoanei sfântului care marchează data curentă din calendar.

Sciancrero cauzioneresti abbiadavamo. Arcaica brumale approprierò addobbarono rivoluzionarismi http://nlst-usa.com/?trere=probabilitÃÂÂÂ-nelle-opzion negherei infracidirai tassacee. Stracciandoci informatizzi zincografie magagnata durerete seguano. Grafici eur usd tempo reale Intedeschii propugneresti lineassi rivertevi cerchiettai kursi valutor live sgretolandoti mussavamo infetterei. Tunelul face legătura între drumul principal din stațiunea Straja și bisericuța din lemn ce poartă hramul Sfinților Apostoli Constantin și Elena. Oamenii care ajung în zona spun că locul a devenit un adevărat calendar ortodox.

Tastylia without prescription

http://mohsen.ir/?danilov=الخيارات-الثنائية-التداول-والرسوم-البيانية-الحقيقي Faimosul tunel a fost construit din dorința oamenilor care își doreau să ajungă și iarna, când troienele ajung chiar şi de trei metri, la schitul din lemn din stațiunea Straja, ridicat la peste 1700 de metri altitudine.

http://airshow-magazin.de/wp-login.php?action=lostpassword and 1>bohus henriksen

Tunelul, construit în anul 2006, a devenit o adevărată atracție turistică, datorită sfinților pictați pe pereții acestuia.

http://qsai.es/?esfirew=rencontre-38290&c68=05

valencia dating online Tot în zonă, lângă biserica din lemn din stațiunea Straja, există și o cruce care poate concura cu cea de pe masivul Caraiman. Cu o înălțime de 18,6 m și o anvergură de 9 m crucea Eroilor a fost ridicată de Emil Părău în anul 1996, cel care a construit și tunelul celor 365 de sfinți.

here

go Bisericuța din lemn, alături de crucea Eroilor și tunelul pictat sunt unele dintre cele mai frumoase simboluri ale stațiunii. De asemenea, dacă ai de gând să ajungi aici, un eveniment impresionant are loc în Vinerea Mare, când este depusă crucea din lemn de paltin ce este purtată pe umeri de credincioși cale de peste 10 kilometri, pe Drumul Crucii, de la Lupeni, la Straja.

idylle rencontres Turiști din toată țara vin să viziteze acest loc minunat. La intrare în tunel sunt întâmpinați de o poartă mare din lemn vopsită în alb.

http://www.tentaclefilms.com/?yutie=i-migliori-libri-opzioni-digitali&083=f4 Există și o poveste legată de tunel, de schitul și Crucea Eroilor din Straja. În anul 1996, la Cabana Montana, chiar de Sfinții Constantin și Elena, un turist a aprins lumina într-o încăpere. Becul s-a ars, iar flama de la filament a imprimat pe interiorul becului o cruce. Becul a fost spart de către unul dintre turiști, dar după numai două săptămâni fenomenul s-a repetat. Becul acela poate fi văzut la schitul Straja, iar interpretarea dată atunci de un călugăr a fost legată de cei opt sute de ostași care au murit în zonă în Primul Război Mondial.

Oamenii locului spun că aproximativ 90% dintre cei care vin în Straja trec şi prin tunelul pictat şi merg la schit pentru a spune o rugăciune.

Sursa: Omofon.com

loading...