Legenda lui Hercules

binary options excel spreadsheet

enter site Hercules, eroul legendar în drumul său spre Caucaz, în căutarea lânei de aur, împreună cu argonauţii săi ar fi trecut prin zonă urcând  pe Dunăre în sus. Pe vremea aceea Dunărea avea un alt curs faţă de cel de astăzi, prin Iugoslavia, curgând în Adriatică.,Hercules şi argonauţii  ar fi ajuns la cataracta de pe Dunăre – Cazanele Dunării. Aici s-ar fi oprit pentru a încerca trecerea corăbiei deasupra cataractei. Până la găsirea unei modalităţi de a trece corabia deasupra cataractei, Hercules ar fi plecat pe Cerna în sus şi ar fi ajuns la Herculane unde s-a întâlnit cu Corcoaia, o batrână care locuia în zona  Platoului Coroninii.

http://calonline.com/?150=c2 Image result for the real legend of hercules

binäre optionen lastschrift Aceasta, väzându-l vlăguit, i-ar fi spus să intre in apa unui izvor ce se afla in vale să se mai înzdravenească, apoi a mai spus că si cei doi fi ai sai intrau in apa izvoarelor dupa ce terminau munca câmpului iar dupa baia in apa caldă erau mai vigurosi şi că localnicii când erau bolnavii sau aveau animale bolnave, rănite sau muşcate de şerpi veninoşi făceau baie in aceste izvoare, iar dupa ce ieşeau afara şi ei si animalele se vindecau complet..Batrâna i-a povestit lui Hercules despre un balaur care venea şi se scalda aici in valeşiar cind isi lua zborul de pe pamint scuturindu-si aripile stropi de apă cădeau de sus din cer ca o perdea de ploaie formând o cascadă in munte numită Cascada Vinturatoarea.

follow Related image

comment obtenir un rendez vous sur un site de rencontre kaskinen pekka chameleon casanova lama dari biasanya. Tunggu saja sampai masuk tampilan SAMSUNG Galaxy Selamat…

go to link Related image

follow link Hercules se hotărăşte să omoare balaurul şi organizează o pânda folosind drept momeala o fata din sat. În momentul când  balaurul veni sa ia fata de pe stâlp, Hercules îi apăru în cale şi îi dădu o lovitură puternică cu măciuca, dar aceasta  sare din solzii balaurului în munte, retezând jumătate din vârful acestuia. (de aici vine numele de Muntele Retezat)  Apoi balaurul năucit de lovitura o luă pe Cerna în jos şi intră in Cheile Corcoaiei locul fiind strâmt balaurul rămase blocat,  dar Hercules ocoli muntele ieşindu-i în cale. Acolo in chei în locul  strimt Hercules se propti atit de tare să-i dea lovitura de graţie incit piciorul i-a intrat in stincă, urma fiind vizibilă şi azi.

mon ex sur un site de rencontre Balaurul de durere si aproape pe moarte se zvircoli aşa de tare incât reuşi sa iasa din strâmtoare şi intră în locul unde işi avea  vizuina. In locul lui au ramas ramas urmele luptei, muntele despicat în doua ,scobiturile rotunde din pereţii de stincă şi despicatura verticală prin care abia se intrevede un colţ de cer undeva sus de tot, e lasată de maciucă .

agencias de citas en puebla Hercules il urmări si ii aplica ultima lovitura omorându-l, sângele tâşnindu-i cu putere, formind izvoarele – Izbucul Cernei, iar ultima suflare ieşindu-i intr-un vârf de
munte, în locul ştiut astăzi de Grota cu aburi şi în avenele şi peşterile din jur.

Fata speriata, a trecut râul Cerna in Cheile Ţasnei ascuzindu-se într-o grotă, dar din cauza luptei dintre balaur şi Hercules si a zguduiturilor pământului intrarea în grota a fost astupatî de stâncile masive prăvălite de pe versanti .Hercules  i-a auzit ţipetele disperate şi s-a apucat să elibereze intrarea grotei. insă un bloc enorm de piatra era chiar pe intrare. Hercules a incercat cu forta lui recunoscută să-l dea la o parte, dar nu reusi .Atunci luă măciuca şi-l sparse in două ,dar şi o parte din grotă , apoi luă bucatile de stincă şi le aruncă atit de departe că una dintre ele ajunse in mijlocul râului Cerna in locul numit La Bobot. Apa a fost oprită de stincă , trecind peste ea formând casacada Bobot din Valea Cernei . Locul in care a fost grota şi spartura de măciucă , este ştiut de oameni locului drept  Gaura Fetei şi se poate vedea din poteca care trece pe deasupra.
După lupta cu balaurul Hercules trecând pe linga izvoarele de apă miraculoasă în drumul lui spre Dunare unde il aşteptau argonauţii işi aduse aminte de vorbele bătrânei Corcoaia . Se hotări să intre în unul din izvoarele termale, apoi ieşind de acolo  mai puternic ca niciodată.

loading...