Adevăruri ascunse: A fost sau nu Maria Magdalena iubita lui Iisus Hristos? CINE A FOST CU ADEVĂRAT ACEASTA?

1671

În Noul Testament Maria Magdalena este femeia adulteră salvată de la moarte de Christos. Numele Magdalena provine de la orașul Magdala. O întâlnim în multe documente religioase, ca fiind femeia care-l însoțește pe Iisus în pelerinajul său, dar și cea care asistă la moartea lui. Este prima persoană care îl vede pe Iisus, după ca acesta a înviat. Acest lucru este esențial pentru a înțelege relația dintre cei doi. Legătura lor era mult mai profundă decât relația carnală.

Imagini pentru ce a fost maria magdalena

Când romanii l-au crucificat pe Iisus, ea se afla lângă cruce. Ea a descoperit mormântul lui Iisus ca fiind gol. Aceste momente sunt foarte importante în ceea ce a fost Iisus și ceea ce reprezintă astăzi pentru noi. Cei 12 apostoli nu sunt prea vizibili în aceste momente, cu toate că relațiile dintre ei erau de frăție. Pentru ce toate aceste privilegii, era o simplă prostituată. Adevărul probabil că este altul. Viața sa și rolul său în Evanghelie sunt foarte controversate. Sunt cercetători care susțin că ea a fost femeia iubită a lui Iisus.

În anul 2011, la Vatican, la un important congres științific, a fost prezentat un papirus a cărui vechime este de peste 1600 de ani, în care Iisus spune despre Maria Magdalena că este femeia lui. Vaticanul nu a recunoscut acest papirus și continuă să susțină că Maria Magdalena nu a fost femeia lui și că a fost o relație de prietenie. În Codul lui Da Vinci, Dan Brown susține că Maria a fost soția lui Iisus, ba mai mult, Iisus este tatăl copilului ei, o fetiță.Imagini pentru ce a fost maria magdalenaÎn credinţa lor, evreii susțin că Iisus nu putea fi celibatar, pentru că în acele vremuri, celibatul era interzis. Maria Magdalena este simbolul feminității sacre, feminitate pe care biserica a eliminat-o din textele sale. În 1945, în Egipt a fost descoperită Evanghelia lui Filip, în care se spune că Maria Magdalena, este însoțitoarea salvatoare a lui Iisus, pe care o iubea mai presus de orice. În Evanghelia lui Toma, Petru îi cere lui Iisus să renunțe la Maria Magdalena, pentru că o femeie nu e demnă de viață. Iisus îi răspunde că femeia este cea care face omul.  În vechile manuscrise sunt texte unde se spune că Maria Magdalena era mai apropiată de Iisus, în comparație cu apostolii.

Poate din această cauză, apostolii au încercat s-o înlăture pe Maria Magdalena. Iisus era confidentul ei. Toate revelațiile speciale pe care Iisus le-a avut, i le povestea ei.  Biserica vorbește despre Maria Magdalena ca fiind o sfântă, ea întruchipând dragostea necondiționată. Deocamdată, biserica nu este pregătită pentru a recunoaște rolul pe care o femeie l-a avut în tot ceea ce a fost și rămâne Iisus. În ultimii ani, s-au reaprins spiritele cu privire la rolul pe care l-a avut Maria Magdalena în viața lui Iisus și nu numai.maria magdalena - Adevăruri ascunse: CINE A FOST CU ADEVĂRAT MARIA MAGDALENA?Sunt cercetători care îi acordă o importanță majoră în ceea ce înseamnă astăzi, pentru noi, creștinismul. Creștinismul, ca mai toate religiile, în crearea sa, a avut numai bărbați. Femeile sunt inexistente. Și totuși, Maria Magdalena rămâne un simbol pentru ceea ce a însemnat ea pentru Iisus. Dacă a avut acest privilegiu, de a-i fi alături, înseamnă că a fost o femeie deosebită.  Indiferent ce relație a avut cu Iisus, Maria Magdalena este persoana de încredere, persoana loială.  După moartea lui Iisus, ea și-a petrecut următorii ani în doliu și-n dragoste pentru Iisus.

loading...