13 curiozități despre creierul uman, lucruri interesante pe care nu le știai

Creierul este cel mai complex organ uman, cu ajutorul căruia putem realiza lucruri uimitoare. Cum medicina s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, aceasta ne arată pe zi ce trece lucruri uimitoare despre creierul uman, fiind o sursă inepuizabilă de studii pentru oamenii de știință.

1. Un om normal pe parcursul vieții sale are în jur de  site de rencontre gratuite pof 85 – 100 de miliarde de neuroni.

2. Știați că într-un  go here neuron se poate  http://www.amisdecolette.fr/?friomid=mon-mari-s%27est-inscrit-sur-un-site-de-rencontre&1a7=69 stoca de 5 ori mai multe  watch informații decât toată colecția  opções binárias tutorial Enciclopediei Britanice?neuron.jpg3. Studiile au arătat că dimensiunea creierului femeilor însărcinate se micșorează ușor și revine la dimensiunea normală după șase luni.

4. Viteza cu care circulă informațiile între neuroni este de circa  http://www.mabnapouyesh.com/dfdf/4754 120 metri pe secundă.

5.  enter site Creierul uman consumă aproximativ  http://lokoli.com/?rtyt=phrase-d%27accroche-pour-rencontre&b87=cf 20% din totalul de oxigen asimilat de plămâni. De aceea, oamenii de știință recomandă să tragem aer în piept când luăm decizii importante.

6. Creierul uman  go to site produce o energie de circa  watch 10-23 Wați, ce ar putea  follow link aprinde un bec. Interesant este faptul că atunci când gândurile sunt numeroase, energia creşte, iar în timpul nopţii există o activitate impresionantă în creier, care ridică numeroase semne de întrebare în rândul oamenilor de știință.

7. Partea creierului ce are rol în luarea deciziilor se dezvoltă complet la bărbați în jurul vârstei de 25 de ani, iar la femei cu 2 ani mai devreme, de aici pornind și ideea conform căreia femeile sunt mai mature decât bărbații.

8. Dacă ai  http://www.hasresearch.com/pizdabolt/8136 atinge creierul uman, acesta nu ar  resimți nicio durere, deoarece creierul nu are receptori de durere.

9. Creierul uman nu încetează niciodată să funcționeze, ba mai mult, în timpul nopții, activitatea creierului este mai ridicată decât cea din timpul zilei.

10. Creierul este considerat cel mai „gras” organism uman, acesta conține aproximativ 60% grăsime.neuroni-si-creierul-uman.jpg

11. Neocortexul este partea din creier care se ocupă cu limbajul și cu conștiința, aceasta ocupând circa 76% din creierul uman.

12. Explicația pentru care simțim durerea imediat după ce s-a produs o arsură sau o înțepătură este dată de viteza de circa 270 km/h cu care circulă/emite impulsurile nervoase către/sau de la creierul uman.

13. Știați că munca intelectuală nu obosește creierul? Ei bine,oboseala apare din cauza emoțiilor noastre. Compoziția sângelui care trece prin creier când e activ nu se schimbă.

loading...